V honbě za rekordem Klučinovou straší dálka. Musí vyjít, přeje si

Přišla, zaběhla, skočila, vrhla koulí a nejspíš zvítězí. Přesně tak by se dal shrnout první den sedmiboje Elišky Klučinové. Na kladenském stadiónu Sletiště míří šestadvacetiletá atletka za vylepšením vlastního českého rekordu. Má se ale na pozoru před skokem do dálky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eliška Klučinová během kladenského víceboje

Eliška Klučinová během kladenského víceboje | Foto: Miroslav Bureš | Zdroj: Český rozhlas

"Ještě se to dá pokazit standardně na dálce, oštěpem si taky nejsem jistá, takže není všem dnům konec,“ komentovala Eliška Klučinová svůj 90bodový náskok na český rekord po prvním dnu.

A přestože jí bylo jasné, že k novému maximu vede ještě dlouhá cesta, radovala se, že se jí dařilo a že to sama čekala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Eliška Klučinová útočí na kladenském mítinku na vlastní český sedmibojařský rekord

„Ač to nemám ráda, tak jsem snad poprvé v životě avizovala, že mám formu a mohla bych atakovat rekord. Nemám ráda tlučhuby, co říkají, že mají formu, a pak nic nepředvedou, takže mi dělá radost, že jsem závod hned od první disciplíny nezkazila a nebyla jím taky,“ těšilo účastnici olympijských her v Londýně.

Klíčovou disciplínou pro Elišku Klučinovou bude úvodní nedělní disciplína - dálka. „Dálka musí vyjít. Jestli hodím o dva metry méně v oštěpu, tak to nebude zas takový rozdíl,“ prohlásila Eliška Klučinová.

Pokud se jí bude dařit, bude se muset následně vyhecovat i na neoblíbený závěrečný běh na 800 metrů, aby bodový součet vytáhla co nejvýš. Program na stadiónu Sletiště začne krátkými překážkami desetibojařů přesně v 10 hodin.

Tomáš Kohout, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme