Vatikán bude uplatňovat nulovou toleranci vůči pedofilním kněžím

Papež František znovu ostře odsoudil sexuální zneužívání dětí duchovními. Na zpáteční cestě z Blízkého východu novinářům oznámil, že se příští týden poprvé setká se skupinou obětí sexuálního násilí páchaného duchovními.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Papež František promlouvá k novinářům během cesty z Blízkého východu

Papež František promlouvá k novinářům během cesty z Blízkého východu | Zdroj: Reuters

Vatikán už kvůli obtěžování a zneužívání zbavil úřadu přes 800 duchovních. Papež zdůraznil, že pachatelé trestu neuniknou.

„Je to hrozný zločin za jakýchkoliv okolností. Když ho spáchá kněz, zrazuje tím Boha. Je to ohavné, kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak k černým satanistickým mším. V takových případech musíme uplatňovat nulovou toleranci," prohlásil.

Minulý měsíc se papež František omluvil za případy sexuálního zneužívání dětí kněžími a ujistil, že pachatelé neujdou trestu. Požádal zároveň o odpuštění.

Počátkem tohoto měsíce pak Vatikán oznámil, že za posledních deset let kvůli sexuálnímu obtěžování dětí zbavil úřadu 848 kněží a dalších 2572 potrestal menšími tresty.

Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme