Sportovní akce Sokolov v teniskách se přesouvá do ulic, částečně omezí provoz

Sportovní akce Sokolov v teniskách se v těchto dnech přesouvá do ulic města. Účastní se jí senioři, zdravotně postižení i děti z mateřských škol. Dnes a zítra jsou na řadě školáci i studenti. Všechno vyvrcholí v sobotu v areálu Bohemia. Řidiči by se v této souvislosti měli připravit na některá dopravní omezení ve městě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský víceboj na jedné ze základních škol v Sokolově

Olympijský víceboj na jedné ze základních škol v Sokolově | Foto: Zdeněk Trnka

Sportovat se bude prakticky v celém městě. Čtvrteční část odstartuje průvod s pochodněmi od základních škol. Všichni se sejdou v devět hodin ráno na náměstí Budovatelů.

„Ve čtvrtek všechna venkovní sportoviště v Sokolově budou obsazena dětmi z našich základních škol, v pátek bude zčásti uzavřen průjezd okolo Nového náměstí. Bude se moci vjet pouze ulicí Odboje,“ popisuje místostarosta Ladislav Sedláček z ODS.

Řidiči musí také počítat s nárazovým omezováním provozu v místech, kde bude například větší množství dětí přecházet silnice. Dopravu tam budou regulovat policisté.

Přehrát

00:00 / 00:00

O akci Sokolov ve městě informovala reportérka Pavla Sofilkaničová

Rušno bude ale i v sobotu. V deset hodin startuje na stadionu Integrované střední školy běžecký závod, v areálu Bohemia pak závody na bruslích. Sokolovský čtvrtmaraton začíná ve dvě odpoledne.

„Budeme částečně uzavírat silnici od střední integrované školy směrem na Citice. Bude vždy uzavřen pruh směrem do Citic, chvíli bude omezen provoz na mostu přes Ohři v Citicích,“ dodává Ladislav Sedláček.

Definitivní tečku za sportovními hrami udělá každoroční akce Hurá prázdniny, jejíž nedílnou součástí je mezinárodní soutěž ohňostrojů v areálu Bohemia. Na událost se do Sokolova sjíždějí desetitisíce lidí. Ti, co sem dorazí autem, to nebudou mít s parkováním jednoduché.

„Jako každý rok to bude masakr. Prosíme všechny Sokolováky, aby přišli pěšky nebo použili městskou hromadnou dopravu. Ostatní prosím dbejte pokynů regulovčíků a policie,“ říká k organizaci jeden z pořadatelů Marek Kříž.

„Veškeré parkovací plochy budou náležitě označeny a regulovány. Parkovat je možné na Chemičáku ve směru na výjezdu ze Sokolova,“ doplňuje. Po půlnoci budou neodvezená vozidla odtažena.

Na webových stránkách ohňostroje, je k dispozici podrobná mapa záchytných parkovišť i jednosměrných uzavírek.

Pavla Sofilkaničová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme