V nošovické automobilce dál hrozí stávka. Čeká se na výsledky referenda

Zaměstnanci nošovické automobilky Hyundai dál zůstávají v nejistotě. Odboráři dnes měli oznámit výsledky referenda, ve kterém hlasovali o návrhu nové kolektivní smlouvy. Počítání hlasů jim ale zkomplikovala účast tajných odborových členů a některých řadových pracovníků. Podpisy tak museli pracně ověřovat. Zaměstnanci i vedení firmy stále čekají na výsledky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výrobní linka v Nošovicích (ilustrační foto)

Výrobní linka v Nošovicích (ilustrační foto) | Foto: Hyundai Motor Manufacturing Czech

„No, nelíbí se nám to, vůbec. Chceme stávku.“

I takové hlasy teď zaznívají mezi zaměstnanci automobilky. Ani po několika měsících totiž pořád nevědí, jestli si polepší.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Nošovicích natáčel redaktor Stanislav Janalík

„Oni slibují, že přidají, přidají, a pak skutek utek. Jestli stávka bude, tak bude. Jestli nebude, tak nebude,“ říká například sedmadvacetiletý Libor.

Sami odboráři zatím netuší, jestli se s vedením firmy dohodnou. Sčítání hlasů jim navíc zkomplikovali řadoví zaměstnanci, kteří nejsou v odborech.

„Díky tomu se to protáhlo. Musíme zkontrolovat, jestli figurují v našem seznamu, prostě oddělit odboráře od neodborářů, aby nám to neovlivnilo - buď kladně, nebo záporně - hlasování,“ vysvětluje odborový předák Radek Kuchař.

Více než tři tisíce zaměstnanců automobilky je ve stávkové pohotovosti od konce dubna.

Stanislav Janalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme