Sokolov si obuje tenisky, začíná velkolepá sportovní akce

V Sokolově začíná velkolepá sportovní akce. Má název ‚Město v teniskách‘ a v České republice nemá obdoby. Vzešla z iniciativy studentského zastupitelstva, které se schází na půdě sokolovské Městské policie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský víceboj na jedné ze základních škol v Sokolově

Olympijský víceboj na jedné ze základních škol v Sokolově | Foto: Zdeněk Trnka

„Byli to právě oni, kdo přišel s nápadem zvednout ze židle své spolužáky a spolužačky,“ říká radní Jan Picka z ČSSD.

Sportovní program se nebude týkat jen studentů, ale i dětí a těch dříve narozených. Možnost zasportovat si budou moci dokonce i občané s handicapem.

„Třeba senioři a pétanque, to patří v Sokolově k sobě. Senioři se často scházejí vedle MDK, kde je petanquové hřiště a tam hrají. Vůbec nepochybuji o tom, že i postižení občané si formu sportu najdou,“ míní Jan Picka.

Přehrát

00:00 / 00:00

O sportovní událost roku se v Sokolově zajímala Dana Jelínková

Sportovat se bude ode dneška do pátku na všech sportovištích ve městě.

„Vše vrcholí čtvrtkem a pátkem, kdy bude ve městě k vidění na mnoha sportovištích takzvaná studentská olympiáda s pravým olympijským ohněm na Novém náměstí. V sobotu se poběží 1. ročník Sokolovského čtvrt maratónu a odpoledne bude vše vrcholit přehlídkou tří ohňostrojových firem,“ dodává Jan Picka.

Řidiči musejí v době konání akce počítat s dopravními omezeními a pomalejším provozem. A to především v ranních hodinách, kdy se budou žáci z místních škol společně přesouvat na jednotlivá sportoviště.

Dana Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme