Lener plánuje přivést na semináře pro trenéry Fergusona či Guardiolu

Atletické nebo třeba i hokejové trenéry budou vzdělávat odborníci z fotbalového prostředí. Takový je mimo jiné plán Unie profesionálních trenérů, která chce propojit kouče různých sportů. V Česku by se tam mohla objevit dvě věhlasná jména z fotbalových laviček.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sir Alex Ferguson (Ilustrační foto)

Sir Alex Ferguson (Ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

„Příští rok chceme vzít někoho z fotbalu, takže ve hře jsou jména jako Alex Ferguson, který je momentálně bohužel obsazený až na pět let dopředu, ale přesto věříme, že se nám ho podaří do Čech dostat. Když ne, zkusíme další eso Pepa Guardiolu,“ vypočítává Slavomír Lener, šéftrenér Českého svazu ledního hokeje.

Od založení Unie profesionálních trenérů se už na podobných seminářích pracuje a mají úspěch. Důvod propojování trenér z různých sportovních spekter je tak jasný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zajímavá jména by se mohla objevit v Česku na seminářích pro profesionální trenéry

„Chceme dělat věci, které jednotlivý svaz nemůže sám zorganizovat. Díky aktivitě této unie ve spolupráci s ČOV se podařilo získat pro seminář Ivana Lendla. Byla to fantastická přednáška, taková moderovaná diskuze,“ liboval si Lener.

„Ivan Lendl přesně potvrdil to, co se snažíme našim trenérům vštěpovat, tedy pracovitost, kvalita tréninku, opakování, systematická příprava na soupeře, pilování úderů podle soupeře. Tímhle posunul Andyho Murrayho k titulu na grandslamech,“ popisuje Slavomír Lener přínosnou práci tenisového kouče Ivana Lendla.

Z NHL by si Lener přál Babcocka

Pro profesionální trenéry by Lener ale rád přivedl někoho i z prostředí, ve kterém se cítí nejlépe - tedy z hokeje.

„Třetí ročník budu brát na sebe. Chtěl bych sehnat někoho z NHL, hokejová esa jako je Mike Babcock, aby to mohlo být inspirací pro ostatní sporty,“ plánuje šéftrenér českého hokeje Slavomír Lener.

Nejprve se ale bude snažit dostat do Česka Sira Alexe Fergusona nebo Pepa Guardilo. Druhý jmenovaný byl v Praze na konci srpna minulého roku, tehdy udílel pokyny z fotbalové lavičky svému Bayernu, aby pak slavil vítězství v Superpoháru nad Chelsea.

Teď by měl práci jinou, vzdělávat trenéry i z jiného prostředí - z hokejového, volejbalového, házenkářského. Ve spojení s Guardiolou jistě zajímavá kombinace.

František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme