Italští fotbalisté vypadli z MS. Postupují Kostarika a Uruguay

Ve dvou závěrečných zápasech skupiny D fotbalového mistrovství světa padl jediný gól. Postaral se o něj Uruguayec Diego Godín a zajistil postup svého týmu na úkor Itálie. Skupinu vyhrála Kostarika díky bezbrankové remíze s Anglií.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O postupu svého týmu rozhodl stoper Uruguaye Diego Godín

O postupu svého týmu rozhodl stoper Uruguaye Diego Godín | Zdroj: Reuters

Italští fotbalisté dlouho drželi bezbrankový stav, který jim zajišťoval postup do dalších bojů, poslední půlhodinu ale museli hrát o deseti. Claudio Marchisio totiž dostal červenou kartu za nešetrné kopnutí pod koleno protihráče.

Vyloučen měl ale být i Uruguayec Suárez, který deset minut před koncem kousl Itala Chielliniho, mexický rozhodčí si ale jeho prohřešku nevšiml.

Dvě branky ve třech zápasech stačily. S Kolumbií postupuje ze skupiny C Řecko

Číst článek

Hned vzápětí využil jihoamerický tým početní výhodu. Na Ramírézův rohový kop si naskočil stoper Uruguaye Diego Godín a přesnou hlavičkou zajistil svému týmu postup. Itálie se naopak po prohře 0:1 s brazilským šampionátem loučí.

Trenér italských fotbalistů Cesare Prandelli nabídl po vyřazení týmu už po základní skupině mistrovství světa rezignaci. Z funkce odstoupil také šéf italského svazu Giancarlo Abete.

Reprezentace Kostariky měla postup jasný už před posledním zápasem s Anglií. Evropský tým se chtěl se šampionátem výhrou, ale nedokázal využít ani vyložené šance a zápas skončil 0:0.

Ani jeden z evropských týmů ze skupiny D na šampionátu pokračovat nebude. Kostarika se utká s Řeckem, Uruguay s Kolumbií.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina D:
Itálie - Uruguay 0:1 (0:0)
Branka: 81. Godín. Rozhodčí: Rodríguez - Torrentera, Quintero (všichni Mex.). ŽK: Balotelli, De Sciglio - Arévalo, Muslera. ČK: 59. Marchisio (Itálie). Diváci: 39.706.
Sestavy:
Itálie: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Darmian, Verratti (75. Motta), Pirlo, Marchisio, De Sciglio - Balotelli (46. Parolo), Immobile (71. Cassano). Trenér: Prandelli.
Uruguay: Muslera - Cáceres, Giménez, Godín, Á. Pereira (63. Stuani) - González, Arévalo, Lodeiro (46. M. Pereira), C. Rodríguez (78. Ramírez) - Cavani, Suárez. Trenér: Tabárez.

Kostarika - Anglie 0:0
Rozhodčí: Haimúdí (Alž.) - Achik (Mar.), Etchialí (Alž.). ŽK: G. González - Barkley, Lallana. Diváci: 57.823.
Sestavy:
Kostarika: Navas - Gamboa, Duarte, G. González, Miller, Díaz - Ruíz, Borges (78. Barrantes), Tejeda, Brenes (59. Bolaňos) - Campbell (66. Ureňa). Trenér: Pinto.
Anglie: Forster - P. Jones, G. Cahill, Smalling, Shaw - Lampard - Milner (76. Rooney), Barkley, Wilshere (73. Gerrard), Lallana (61. Sterling) - Sturridge. Trenér: Hodgson.

Uruguayce Suáreze (v bílém) bolí zuby, před okamžikem totiž kousl Itala Chielliniho | Foto: Reuters

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme