Berdych si před startem Wimbledonu pochvaluje dobré počasí

Po čtyřiačtyřicáté v řadě si Tomáš Berdych zahraje na grandslamovém turnaji a speciálně ve Wimbledonu to bude pojedenácté. Letošní pobyt nejlepšího českého tenisty v Londýně je ale zatím jiný než ty předchozí. A může za to netradiční počasí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych skončil na turnaji v Queen’s Clubu ve čtvrtfinále

Tomáš Berdych skončil na turnaji v Queen’s Clubu ve čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

Berdych je v Londýně už třetí týden a za tu dobu prý pršelo snad jenom jednou.

Vypadá to jako banalita, ale také počasí může mít vliv na výsledek českého tenisty na turnaji. Čím méně srážek, tím tvrdší dvorce v All England Clubu jsou.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Berdychem před úvodním zápasem na Wimbledonu mluvil Jaroslav Plašil

„Lépe se na nich hýbe, odskok je trochu vyšší a také pravidelnější. Dvorce jsou lepší, ale zase tak velké rozdíly v tom nejsou. Když hodně prší, tak je dobře zakryjí a o kurty se starají,“ vysvětluje šestý hráč světového žebříčku.

Zápasů má teď za sebou relativně dost a pocit z nich není nejhorší.

„Tréninky vypadaly tak, jak vypadat měly. Šlo to podle představ. Jde o první, vstupní část do turnaje co se týče sebevědomí, které si může člověk do zápasu přenést. Sebevědomí člověk sbírá s vyhranými zápasy, ale do začátku potřebuje něco, na čem může začít stavět. V mém případě je to pocit z přípravy nebo z času před startem turnaje,“ prozradil Berdych.

Trenér Kotyza věří, že Kvitová může na Wimbledonu znovu uspět

Číst článek

Chuť a sílu načerpal po turnaji v Queen´s Clubu, po kterém si dopřál pár dní volna. „Poté jsem dobře potrénoval, počasí skvěle vydrželo. Nebylo nic, co by nám stálo v cestě,“ pochvaluje si Berdych, kterého na zápasy ve Wimbledonu připravily i exhibiční zápasy.

Prvním Berdychovým soupeřem bude v All England Clubu Rumun Hanescu, utkání začíná v 12.30.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon 2014 | Foto: ČTK

Wimbledon | Foto: Český rozhlas

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme