Novou knihu o králi Jiřím z Poděbrad křtilo hromadně 18 měst

Nová kniha o králi Jiřím z Poděbrad pomůže vytvořit nový český rekord. Dnes totiž knihu křtilo hromadně v jeden čas 18 měst. Zapojila se ta, která mají po Jiřím pojmenovanou ulici, nebo náměstí. Král Jiří chtěl už před 550 lety spojit Evropu, proto se města rozhodla spojit při křtu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Křest knihy o králi Jiřím z Poděbrad v Poděbradech

Křest knihy o králi Jiřím z Poděbrad v Poděbradech | Foto: Věra Hájková | Zdroj: Český rozhlas

Knihu o králi Jiřím vydali v Poděbradech, protože si připomínají 550 let od mírových misí, které měly spojit Evropu. Autor knihy Petr Hora Hořejš říká, že dílo je určené běžným lidem.

„Nazval jsem ji netradičně, dokonce jsem se trochu bál, aby mi odborníci nenadávali, ale jmenuje se Evropan Jiří z Poděbrad, král do bouřlivých dobí. Obojí platí,“ vysvětluje.

Komisař agentury zaznamenávající české rekordy Vilém Doležal říká, že jestli všechna města doloží událost na fotografiích, bude to nový český rekord.

„Křest v Poděbradech proběhl v pořádku, symbolicky a navíc králem Jiřím z Poděbrad. Předběžně víme, že se právě v tento okamžik křtilo na 18 místech. Oficiální výsledky budeme znát do týdne,“ upozorňuje.

Křest knihy o králi Jiřím z Poděbrad v Poděbradech | Foto: Věra Hájková

Věra Hájková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme