Odboráři kladenské Poldovky budou protestovat. Firma jim neposílá včas výplaty

Odboráři kladenské ocelárny Poldi chystají na čtvrtek protest proti opožďování výplat. Několik set zaměstnanců se chce shromáždit před budovou ředitelství. Celá akce by měla trvat asi 10 až 15 minut. Peníze dostávají pozdě skoro všichni ze 400 pracovníků firmy, a to už více než rok. V Kladně, kde je vysoká nezaměstnanost, to přispívá k sociálnímu napětí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Areál Poldi - Kladno

Areál Poldi - Kladno | Foto: Jana Káninská

Někteří zaměstnanci pořád čekají na květnovou výplatu, kterou měli dostat na účet minulý pátek. Tu dubnovou dostali s dvou až třítýdenním zpožděním. Proto jsou odboráři od 1. června ve stávkové pohotovosti.

„Výplatní termín máme 20. a ve všech firmách je zvykem, že všichni zaměstnanci dostávají výplatu v jeden den, a to už oni v žádném případě nestihnou. Všichni zaměstnanci, které jsme zatím obíhali, dávají této akci podporu a měli by se toho účastnit,“ říká odborový předák Richard Mosr.

Protest je naplánován tak, aby zasáhl obě směny. Začne totiž před druhou hodinou, kdy odchází domů ranní směna a nastupuje odpolední.

Firma Poldi se zatím k situaci nechce vyjádřit, potíže s pozdními výplatami ale přiznává. Zdůvodňuje je problémovou kvalitou výrobků a jejich nízkou cenou na trhu.

Kateřina Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme