Hokejovou sezonu uzavře vyhlášení Zlaté hokejky. Favoritem je Jágr

Český hokej udělá tento týden definitivní tečku za olympijskou sezónou. V sobotu budou v Karlových Varech vyhlášeny výsledky ankety Zlatá hokejka. Po loňském vítězi Davidu Krejčím získá trofej pro nejlepšího hokejistu uplynulé sezóny jeden z desítky finalistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr se posunul na sedmé místo

Jaromír Jágr se posunul na sedmé místo | Zdroj: ČTK

Mezi nimi není ani jeden zástupce nejvyšší domácí soutěže. Hertl, Hudler, Jágr, Krejčí, Palát, Plekanec, Sobotka a Židlický působí v zámořské NHL, Salák a Jan Kovář hrají za kluby Kontinetální hokejové ligy.

V hlasování zástupců českého svazu ledního hokeje, trenérů reprezentačních výběrů a extraligových klubů a hokejových novinářů má největší šanci na vítězství Jaromír Jágr. Dvačtyřicetiletý útočník New Jersey letos kraloval bodování Devils a překonal historické milníky, když zanamenal už svůj 700. gól v NHL a překonal i hranici 1700 bodů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Anketu Zlatá hokejka sleduje reportér ČRo Petr Kadeřábek

Sám ale přesto nebyl se sezónou v zámoří spokojený. „Hráli jsme ve městě, kde není tolik tlaku a je tu výborná parta. Jediná škoda je, že jsme neudělali play-off. To je cíl každého mužstva před sezonou,“ řekl po skončení základní části NHL Jaromír Jágr.

Vypadnutí New Jersey mohlo Jágrovi v anketě uškodit, jenže zkušený matador se představil ve výborném světla i na reprezenmtační úrovni, když jak na olympijských hrách, tak na mistrovství světa opanoval kanadské bodování národního týmu.

Finalisté ankety Zlatá hokejka:
Tomáš Hertl (San Jose Sharks), Jiří Hudler (Calgary Flames), Jaromír Jágr (New Jersey Devils), Jan Kovář (Metallurg Maginitogorsk, David Krejčí (Boston Bruins), Ondřej Palát (Tampa Bay Lighting), Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens), Alexander Salák (SKA Petrohrad), Vladimír Sobotka (St. Louis Blues), Marek Židlický (New Jersey Devils).

Po šampionátu v Minsku ale veřejnost překvapil svým rozhodnutím ukončit reprezentační kariéru. „To, že se mi nedařilo na nějakém turnaji, ještě nic neznamená. Vím, jaký hráč můžu být, ale mám pocit, že je to nejlepší pro mě, fanoušky i český hokej,“ vysvětlil své rozhodnutí.

„Věřím, že máme dost kvalitní mužstvo, abychom vozili medaile. Trenéři jsou výborní. Možná projdeme obdobím, kdy dojde k obměně, ale pokud bude mládež lepší, úspěchy se budou dostavovat. Lidé si musí navyknout, že nebudeme tak dominantní a nebudeme automaticky vozit medaile,“ předpovídá Jaromír Jágr.

O tom, zda získá už po jedenácté Zlatou hokejku pro nejlepšího českého hokejistu sezony, se rozhodne v sobotu, kdy se budou výsledky ankety vyhlášeny při slavnostním večeru v Karlových Varech.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme