Španělsko vstřebává jeden z nejtěžších fotbalových debaklů ve své historii

Fanoušci španělské fotbalové reprezentace jsou v šoku. Jejich tým totiž vstoupil do letošního mistrovství světa vysokou porážkou 1:5 s Nizozemskem, která se nesmazatelným černým písmem zapsala do fotbalové historie úřadujícím světových šampionů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalové Španělsko smutní. Obhájci titul vstoupili do brazilského turnaje překvapivým debaklem

Fotbalové Španělsko smutní. Obhájci titul vstoupili do brazilského turnaje překvapivým debaklem | Zdroj: Reuters

Stejně jako narůstal počet vstřelených gólů nizozemských útočníků, stoupalo i rozčarování španělských fandů. Ti lamentují především nad fyzickou kondicí svých oblíbenců a také nad věkem některých španělských hvězd. Záložníci Xavi a Xabi Alonso či brankář Casillas jsou podle nich už příliš staří.

Nepovedený výkon národního mužstva si někteří vysvětlují i náročnými klimatickými podmínkami. Až 80procentní vlhkost byla na hráče v bílém prý až moc vysoká.

Nizozemci deklasovali na MS v repríze posledního finále Španěly 5:1

Číst článek

Španělská tisk se do kritiky reprezentačního výběru Vicente del Bosqueho zatím příliš nepustil. K tomu si pomohli i samotní hráči, kteří si včele s chybujícími Ramosem a Casillasem okamžitě po porážce začali sypat popel na hlavu.

Pět a více gólů Španělé naposledy inkasovali před 51 lety, tehdy doma podlehli Skotsku 2:6. V roce 1963 šlo ale pouze o přípravné utkání, zatímco páteční zaváhání má ve světle světového šampionátu zcela jiné parametry a vážnost.

Z vyjádření španělského kouče Vicente del Bosqueho ale zatím není znát, že by nečekaný debakl znamenal tvrdou ránou do ambice jeho týmu.

„Porážku musíme přijmout. Nechci nás nijak ospravedlňovat, ale kdybychom dali druhý gól, mohlo být vše jinak. Místo toho přišlo vyrovnání a ve druhé půli byl soupeř ve všem lepší. I přesto nečekám v našem týmu nějaké zemětřesení. Musíme přijmout prohru stejně jako vítězství a napravit to v následujícím utkání,“ burcoval del Bosque.

Reprezentanti z Pyrenejského poloostrova svůj první zápas na mistrovství nezvládi ani před čtyřmi lety, turnaj v Jihoafrické republice pak následně celý vyhráli.

Ľubica Zlochová, Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme