Alžírsko po nadšeném výkonu porazilo Jižní Koreu a je ve hře o postup

Fotbalisté Alžírska zaslouženě vyhráli nad Jižní Koreou 4:1. Vítězstvím se dostali na druhé místo ve skupině a k postupu do osmifinále by jim mohla stačit i remíza v posledním utkání s Ruskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alžíršký útočník Slimaní se raduje z prvního gólu v korejské síti

Alžíršký útočník Slimaní se raduje z prvního gólu v korejské síti | Zdroj: ČTK

Úvodní minuty patřily alžírským fotbalistům, kteří rychle napadali protihráče a Korejci byli pod velkým tlakem. Už v páté minutě mohli po rohovém kopu inkasovat, ale Brahimiho střelu srazili obránci.

Vzápětí Fighúlího fauloval Jong-kwon, ale rozhodčí Roldan penaltu neodpískal. Po dalším rohovém kopu neuhlídala korejská obrana Slimaního a míč z jeho hlavy letěl jen kousek vedle pravé tyče.

Ve 20. minutě mohl skórovat opět Slimaní, když se k němu snesl přesný centr z pravé strany, ale zakončení se mu nepodařilo a korejská obrana odvrátila míč na rohový kop.

Za dalších šest minut už se Alžírsko zaslouženě dostalo do vedení. Na přihrávku mezi stopery si naběhl neúnavný Slimaní, pokryl si míč a přehodil brankáře Song-rjonga.

V hledišti ještě neskončili oslavy úvodního gólu, když si na rohový kop naskočil Hallíš, dostal se k míči dříve než vybíhající Song-rjong a Afričané vedli 2:0.

Belgie porazila gólem Origiho Rusko a postupuje do osmifinále

Číst článek

Ještě do přestávky se skóre měnilo potřetí. Po dlouhém nákopu se k míči dostal na hranici pokutového území Slimaní, ideálně uvolnil Džabúa, který křížnou střelou překonal korejského brankáře.

Do druhého poločasu vstoupili lépe korejští fotbalisté a hned po pěti minutách vykřesal jiskřičku naděje Hung-min. Se štěstím si zpracoval míč v pokutovém území, otočil se okolo obránce a střelou mezi nohy překonal Mbuhliho.

V 60. minutě se nádherným zákrokem vytáhl alžírský brankář, když vyrazil na rohový kop střelu Song-junga, která šla z dvaceti metrů do horního rohu branky.

O dvě minuty později se prosadil na druhé straně Brahimi, který si vyměnil míč s Fighúlím a vrátil africkému týmu tříbrankový náskok. Jižní Korea ještě odpověděla gólem Ku Ča-čchola, ale to bylo z její strany vše.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina H:

Korea - Alžírsko 2:4 (0:3)
Branky: 50. Son Hung-min, 72. Ku Ča-čchol - 26. Slimaní, 28. Hallíš, 38. Džabú, 62. Brahímí. Rozhodčí: Roldan - Díaz (oba Kol.), Lescano (Ekv.). ŽK: I Jong, Han Kuk-jong - Búghirra. Diváci: 42.732.
Korea: Čung Song-rjong - I Jong, Hong Čong-ho, Kim Jong-kwon, Jun Sok-jong - I Čong-jong (64. I Kun-ho), Ki Song-jung, Han Kuk-jong (78. Či Tong-won), Son Hung-min - Pak Čchu-jong (57. Kim Šin-uk), Ku Ča-čchol. Trenér: Hong Mjong-po.
Alžírsko: Mbuhli - Mandí, Búghirra (89. Bilkalím), Hallíš, Misbáh - Medžání, Bin Tálib - Fighúlí, Brahímí (77. Lacín), Džabú (73. Ghilas) - Slimaní. Trenér: Halilhodžič.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme