Lucie Šafářová nestačila na Kuzněcovovou a na French Open končí

Česká tenistka Lucie Šafářová prohrála v osmifinále French Open se Světlanou Kuzněcovovou 3:6, 4:6. Ruská tenistka tak postoupila do čtvrtfinále druhého grandslamového turnaje sezony.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie šafářová prohrála v osmifinále French Open se Světlanou Kuzněcovovou

Lucie šafářová prohrála v osmifinále French Open se Světlanou Kuzněcovovou | Zdroj: ČTK

V prvním setu ztratila česká tenistka hned třikrát svoje podání, naproti tomu Kuzněcovová zaváhala pouze jednou. Šafářové nepomohla ani čtyři esa oproti jedinému v podání Rusky.

Na první ztrátu servisu dokázala Šafářová ještě zareagovat, když si hned v dalším gamu vzala podání své soupeřky. Další dvě ztráty už byly pro vývoj setu rozhodující.

V deváté hře si Ruska vypracovala postupně tři setboly, než potřetí prolomila podání Šafářové a ukončila první sadu.

Ani druhý set nezačala Šafářová úspěšně. Ruska prolomila hned její první servis, když game zakončila česká hráčka svojí první dvojchybou v utkání.

Ve čtvrté hře však zvládla Šafářová těžkou chvíli. Dokázala odvrátit brejkbol, kterým se mohla Kuzněcovová dostat do vedení 4:0. Naopak další dva míčky Češka uhrála a vrátila se do zápasu.

Hned v další hře si totiž vypracovala tři brejkboly při podání Rusky a hned první proměnila, čímž si vzala zpět ztracený servis. Vyrovnaná bitva pokračovala až do desáté hry.

V ní Šafářová potřetí ve druhém setu ztratila podání. První mečbol ještě odvrátila, ale druhý už Kuzněcovová využila a radovala se z postupu do čtvrtfinále. Po Petře Kvitové tak vyřadila z turnaje i Lucii Šafářovou.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 23,968.900 eur):

Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Lajovič (Srb.) 6:1, 6:2, 6:1, Ferrer (5-Šp.) - Anderson (19-JAR) 6:3, 6:3, 6:7 (5:7), 6:1, Murray (7-Brit.) - Verdasco (24-Šp.) 6:4, 7:5, 7:6 (7:3), Monfils (23-Fr.) - García-López (Šp.) 6:0, 6:2, 7:5.

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Kuzněcovová (27-Rus.) - Šafářová (23-ČR) 6:3, 6:4, Halepová (4-Rum.) - Stephensová (15-USA) 6:4, 6:3, Erraniová (10-It.) - Jankovičová (6-Srb.) 7:6 (7:5), 6:2, Petkovicová (28-Něm.) - Bertensová (Niz.) 1:6, 6:2, 7:5.

Čtyřhra - 3. kolo:
Peschkeová, Srebotniková (4-ČR/Slovin.) - Kanepiová, Panovová (Est./Rus.) 6:3, 6:1.

Juniorky:
Dvouhra - 2. kolo:
Vondroušová (ČR) - Fettová (Chorv.) 6:3, 6:2, Vichljancevová (Rus.) - Heinová (ČR) 2:6, 6:4, 6:4.
Čtyřhra - 1. kolo:
Bellisová, Vondroušová (7-USA/ČR) - Kužmová, Schmiedlová (SR) 6:1, 6:2.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme