Volejbalisté chtějí udržet první místo ve Světové lize i proti Nizozemsku

Upevnit si vedení ve své skupině Světové ligy. S takovým předsevzetím nastoupí čeští volejbalisté v Chomutově v dalším zápase Světové ligy proti Nizozemsku. Budou chtít potvrdit zatím výbornou formu, kterou se v prestižní soutěži prezentují.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští reprezentanti se radují z druhého vítězství nad Koreou

Čeští reprezentanti se radují z druhého vítězství nad Koreou | Zdroj: ČTK

„Přiznám se, že takovéhle jsem to nečekal. Smekám,“ říká výstižně na dosavadní výkony českých volejbalistů ve Světové lize libero Martin Kryštof.

Češi mají zatím po čtyřech odehraných zápasech na svém kontě tři výhry a jednu prohru a vedou skupinu E. Vstup do soutěže tak vyšel omlazenému výběru Zdeňka Šmejkala na výbornou a už teď se hráči baví o případném postupu do další fáze prestižní soutěže

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalisty čeká souboj s Nizozemskem

„Každý by byl rád, když by se nám to podařilo. Ve final four bychom nastoupili proti soupeřům o třídu výše, pomohlo by nám to. Šanci každý cítí, skupina je hratelná. Teď záleží, co předvedeme proti Nizozemcům. Když budeme doma vyhrávat, tak je postup reálný,“ věří nahravač Filip Habr.

Porazit Nizozemsko není rozhodně nic nereálného. Tým kouče Edwina Bennehoje sice velmi kvalitní, už ale zdaleka nedosahuje věhlasu, který provázel nizozemský celek v devadesátých letech minulého století, kdy Blange, bratři de Goorovi a další vládli volejbalovému světu.

I dnes má ale ve svém středu velké individuality v čele s universálem Rauwerdinkem či smečařem Kooyem. Pokud ale dokáže český tým zatlačit soupeře kvalitním servisem, pak může pomýšlet na zisk dalších bodů ve Světové lize.

Zápas začíná v 18 hodin.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme