Šumava chystá na léto bohatý program pro veřejnost, představí i řadu novinek

Správa národního parku Šumava představila program akcí na léto. Na prázdniny chystá pro veřejnost desítky událostí napříč celou Šumavou. Program by měl zaujmout návštěvníky všech věkových kategorií i různých zájmů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řeka Vydra

Řeka Vydra | Foto: Pavel Halla

„Mezi hlavní novinky patří vyjížďky s koňským spřežením, které se budou konat na Srní, na Borových Ladech a možná na Modravě. Příští rok by toho mohlo být ještě víc,“ říká ředitel národního parku Šumava Pavel Hubený.

„Pro letošní léto jsme připravili 150 programů pro veřejnost, jak pro malé děti, tak pro dospělé, venkovní i vnitřní programy. Jednou z novinek je Den se strážci národního parku,“ upřesňuje vedoucí šumavských informačních středisek Petra Střelečková

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o plánovaných akcí pod záštitou NP Šumava zjišťovala Jitka Englová

Den s informační a strážní službou se chystá na červenec i srpen. Další velkou, fotografickou, novinku si budou moci návštěvníci užít v září.

„Je to fotomaraton v Kašperských horách, kde jednu přednášku povede i světoznámý fotograf Robert Vano. Myslím si, že to bude velmi zajímavá přednáška,“ doplňuje Střelečková.

Veřejnosti se během léta několikrát představí také vimperský zámek. Na Šumavu se ale jezdí hlavně kvůli přírodě a výletům, i v tomto směru se turisté mohou těšit na několik novinek.

„Otevřeli jsme nové oblasti, kam se chodí s průvodcem, často strážcem, který dobře zná terén a podá informace jak přírodě, tak i o kultuře a historii,“ říká vedoucí marketinku Josef Štemberk a upozorňuje na to, že programy nezapomínají ani dětského návštěvníka Šumavy.

„Kromě tradičního jarmarku a staročeských her ve Stožci, je možné vyrazit i na některé, pro děti určené, botanické vycházky, nebo za poznáváním motýlů a dalších živočichů,“ dodává.

Informace o všech akcích najdou zájemci buď na webu parku, nebo v brožurách, které jsou k dispozici v infocentrech.

Anna Maňourová, Jitka Englová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme