Kolumbie vyřadila Uruguay a poprvé v historii si na MS zahraje čtvrtfinále

Kolumbijští fotbalisté porazili v osmifinále mistrovství světa v Riu de Janeiro Uruguay 2:0 a poprvé v historii postoupili do čtvrtfinále. V něm se výběr trenéra Josého Pekermana, o jehož vítězství rozhodl dvěma góly James Rodríguez, utká s domácí Brazílií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolumbie slaví historický úspěch

Kolumbie slaví historický úspěch | Zdroj: Reuters

Uruguay nastoupila bez svého nejlepšího střelce Suáreze, který dostal trest na devět zápasů a čtyři měsíce za kousnutí italského obránce Chiellinho.

Absence největší hvězdy, kterou v sestavě zastoupil Forlán, byla znát a výběr trenéra Óscara Tabáreze hrál velmi opatrně. V první půli měl jen jednu střelu na branku.

V úvodních 45 minutách měla Kolumbie jasnou převahu, dlouho ale nemohla soupeřovu obranu překonat. Podařilo se jí to až v 28. minutě, kdy se parádním volejem zpoza vápna trefil pod břevno James Rodríguez. Čtvrtou brankou se tak v tabulce střelců dotáhl na domácího Neymara, Argentince Messiho a Němce Müllera.

Pět minut po přestávce už Rodríguez trojici konkurentů odsunul na druhé místo. Dvaadvacetiletý záložník Monaka střelou do téměř prázdné branky zakončil povedenou akci po centru Armera a zpětné hlavičce Cuadrada.

Uruguay se do největší šance dostala až v 79. minutě. Po zaváhání kolumbijské obrany se sám před brankářem ocitl Maxi Pereira. V nečekané šanci však neměl dost času na zakončení a pouze trefil vybíhajícího Ospinu.

Když v závěru neuspěl s tvrdou ranou z vápna ani Cavani, Kolumbie se na Maracaná dočkala historického úspěchu.

Uruguayi naopak slavný stadion, kde v roce 1950 ve finále senzačně porazila Brazílii, k dalšímu velkému okamžiku nepomohl. Na světových šampionátech navíc prohrála i třetí zápas bez Suáreze.

Mistrovství světa ve fotbale - osmifinále:

Kolumbie - Uruguay 2:0 (1:0)
Branka: 28. a 50. J. Rodríguez. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Armero - Giménez, Lugano. Diváci: 73.804.
Sestavy:
Kolumbie: Ospina - Zapata, Yepes, C. Sánchez, Zúňiga, Armero - Aguilar, Cuadrado (81. Guarín), J. Rodríguez (85. Ramos) - T. Gutiérrez (68. Mejía), Martínez. Trenér: Pekerman.
Uruguay: Muslera - Cáceres, Godín, M. Pereira, Giménez - A. González (67. A. Hernández), Á. Pereira (53. Ramírez), C. Rodríguez, Ríos - Forlán (53. Stuani), Cavani. Trenér: Tabárez.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme