Cyklisté pojedou o domácí titul. König chce s vítězným trikotem na TdF

Elitní cyklisté dnes dostanou pořádně do těla. Termínově volného víkendu, kdy nezávodí za své týmy po celém světě, využijí prakticky všichni k tomu, aby bojovali o domácí tituly. Na společném šampionátu se Slováky se to ve Slavkově bude týkat i těch českých.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Titul domácího mistra bude obhajovat Jan Bárta

Titul domácího mistra bude obhajovat Jan Bárta | Foto: Filip Jandourek

Chybět bude Roman Kreuziger, o kterém vyšlo najevo, že ho kvůli nesrovnalostem v biologickém pasu čeká řízení v Mezinárodní cyklistické unii. Ale to nic nemění prestiži mistrovství, ani dresu pro vítěze.

„Tu časovku jsem chtěl vyhrát. Chtěl jsem mistrovský trikot, zase se mi to nepovedlo, asi mi není přáno,“ posteskl si Leopold König už po čtvrteční časovce, kterou kvůli technickým problémům nedojel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Domácí cyklistický šampionát sleduje reportér ČRo Tomáš Kohout

König, který už si dojel třeba pro etapový triumf na španělské Vueltě, bude dnes po boku týmového spolujezdce z NetAppu Jana Bárty, ale možná i se Zdeňkem Štybarem a Petrem Vakočem z OmegaPharmy, soupeřit proti početné pražské Dukle a Bauknechtu-Author.

„Každý rok je to stejný. Naoko se někdo domlouvá, ale ve finále je to mistrovství republiky a ten dres chce každý. Jestli to berou ostatní stejně, je to pro mě hrozně prestižní. Ten trikot bych hrozně hrdě vozil na Tour de France,“ přemítal Leopold König.

Loňský mistr Jan Bárta se k obhajobě staví s úsměvem. „Už mám titul z loňska, teď jsem vyhrál časovku, takže se dá říct, že mám splněno. V neděli ale určitě pojedu naplno a budu se snažit zase vyhrát. Ale když jsem vyhrál časovku, ta jsem klidnější,“ tvrdí devětadvacetiletý závodník stáje NetApp.

Favoritem je Slovák Sagan

192 kilometrů dlouhý mistrovský závod se jede společně se slovenskými cyklisty a největším favoritem je obhájce titulu, vyhlášený spurtér Peter Sagan.

„Všichni dobře víme, že je Peter Sagan na startu. Když s ním člověk přijde do spurtu, nemá šanci. Ani v kopci není jednoduché ho utrhnout. Se štěstím se jde dostat do skupiny, která by odjela. Ale Peter je dost inteligentní na to, aby ji nenechal. Pro mě je to závod o tom, aby se nic nestalo,“ dává si menší cíle vítěz společné časovky Peter Velits ze stáje BMC.

Start závodu mužů kategorie do 23let a elite je ve Slavkově u Brna v půl dvanácté.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme