Volejbalisté si doma s Portugalskem poradili i podruhé

Vydařenou domácí rozlučku se Světovou ligou za sebou mají čeští volejbalisté. Na opavské palubovce porazili Portugalsko 3:1 na sety a díky třem bodům zůstali ve hře o postup do Final Four.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český volejbalista Petr Michálek smečuje přes portugalský blok

Český volejbalista Petr Michálek smečuje přes portugalský blok | Zdroj: ČTK

Trenér Zdeněk Šmejkal poslal od úvodu do hry trojici hráčů, kteří se zasloužili o obrat při páteční výhře. Důvěru od začátku dostali smečař Bartoš, blokař Široký i univerzál Finger, jenž nahradil zraněného Kriška.

Vstup do zápasu českému týmu nevyšel, po problémech s přihrávkou prohrával už 1:8. Průběh prvního setu ale dokázal i díky odvrácenému setbolu otočit.

Češi pokračovali v dobrém výkonu i ve druhé sadě. Výborně bránili, dovolovali si v útoku různé kombinace a deklasovali soupeře 25:14. Třetí sadu domácí hráči ztratili, zejména kvůli špatné defenzivě, která české volejbalisty do té doby zdobila.

Zápas jsme dovedli k vítězství naší bojovností, má jasno volejbalista Veselý

Číst článek

Ve čtvrtém setu ale tým kouče Šmejkala své soupeře přehrával dobrým blokem i kvalitním servisem a od začátku sady měl převahu, kterou nakonec přetavil ve vítězství 3:1 na sety.

Za týden se čeští volejbalisté poperou o postup do Final Four s domácím Nizozemskem.

Světová liga volejbalistů - skupina E v Opavě:

ČR - Portugalsko 3:1 (24, 14, -17, 17)
Rozhodčí: Pjaseckij (Běl.), Pobornikov (Bulh.). Čas: 102 min. Diváci: 1900.
Sestava a body ČR: Habr 6, Michálek 13, Široký 10, Finger 16, A. Bartoš 10, Veselý 9, libero Kryštof - Linz 1, Haník. Trené: Šmejkal.

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme