Na wimbledonské čtvrtfinále povolala Lucie Šafářová na poslední chvíli rodiče

Tři české tenistky si dnes zahrají o postup do semifinále Wimbledonu. Petra Kvitová se utká s Barborou Záhlavovou-Strýcovou, Lucie Šafářová narazí na Rusku Jekatěrinu Makarovovou. A jak se v tomto případě zdá, nebude to jen souboj na kurtu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Lucie Šafářová se probojovala do čtvrtfinále Wibledonu

Česká tenistka Lucie Šafářová se probojovala do čtvrtfinále Wibledonu | Zdroj: ČTK

„Přiletí rodiče, tak asi zapřáhnu maminku.“ Jen co se Lucie Šafářová doslechla, že Jekatěrině Makarovové ve Wimbledonu vaří maminka, okamžitě začala v žertu vymýšlet protiplán.

Ruská tenistka hraje na dvorcích All England Clubu ve skvělé formě, a dost možná má na její pohodu vliv i domácí kuchyně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Letí brzy ráno, aby tady byli na zápas. Snad to zvládnou,“ ří o příletu rodičů Lucie Šafářová.

„Budou kotlety s mrkví, před zápasem si dám kaši. Prostě domácí kuchyně. Maminka vaří typická ruská jídla, takže si připadám jako doma. Ve Wimbledonu jsou se mnou rodiče poprvé, před tím byli jednou v Paříži,“ říkala soupeřka Lucie Šafářové.

Zatímco Jekatěrina Makarovová cestu rodičů do Londýna plánovala dlouho dopředu, Lucie Šafářová na poslední chvíli. Že bude hrát o semifinále, na svém do té doby nejméně úspěšném grandslamovém turnaji, totiž netušila. Takže teď improvizuje.

„Museli jsme to zorganizovat. Letí brzy ráno, aby tady byli na zápas. Snad to zvládnou,“ přeje si Šafářová.

Pokud jde o rodinné zázemí, měly by být tedy síly v hledišti vyrovnané. Jaké to bude na kurtu a komu může po zápase lépe chutnat, se ukáže odpoledne. Pokud jde o ryze sportovní formu obou levorukých tenistek, měly by být šance na výhru zhruba vyrovnané.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme