Vícebojařka Klučinová by na kladenském mítinku ráda vylepšila vlastní český rekord

Eliška Klučinová sbírala před lety na stadiónu Sletiště první velké zkušenosti s vícebojem. Následně tam překonávala české rekordy. O víkendu se mladá atletka na kladenský stadion opět vrací, a to jako největší favoritka TNT express mítinku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eliška Klučinová během kladenského víceboje

Eliška Klučinová během kladenského víceboje | Foto: Miroslav Bureš | Zdroj: Český rozhlas

Před dvěma týdny závodila Eliška Klučinová na nejslavnějším vícebojařském mítinku v rakouském Götzisu, kde se atleti obvykle vyburcují k nejlepším výkonům, třeba jako Roman Šebrle. Olympijský vítěz v desetiboji právě v tamějším alpském podhůří překonal světový rekord.

Eliška Klučinová útočila v Götzisu po prvním dnu na své české maximum, ale závěrečnou osmistovku nakonec pojala volněji. „Nebylo to úplně vypuštěné, ale na krev jsem úplně nešla. V závěru jsem pošetřila síly,“ přiznává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mohlo by se dařit, předesílá Klučinová před kladenským mítinkem

Právě šetření sil je u vícebojařů častým strategickým krokem. Nemusejí totiž následně tak dlouho odpočívat, ale naopak se mohou chystat na další dvoudenní zápřah.

„Jsem v úplné pohodě. V Götzisu jsem se netrápila, abych byla čerstvá na kladenský mítink. Druhý den jsem už mohla na trénink, a taky jsem na něj šla,“ libovala si šestadvacetiletá atletka.

Formu kvůli rekordu neladila

Česká rekordmanka už neláme národní maxima jen v Kladně, naposledy se jí to povedlo loni v Moskvě na mistrovství světa, ale i díky ušetřeným silám by se na domácím stadionu mohla zase o rekord pokusit. A to i bez speciální přípravy.

„Vhledem k tomu, že limit na mistrovství Evropy už mám splněný, tak by se díky uvolněnosti, že už nemusím honit limit, mohlo něco zadaři,“ říká Eliška Klučinová.

V desetiboji mužů se s Kazachem Karpovem nebo Ukrajincem Kasjanovem utká Adam Sebastian Helcelet. Na kladenském Sletišti se začne závodit v sobotu po jedenácté hodině.

Tomáš Kohout, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme