Štybar děkoval po zisku republikového mistra na silnici parťákům z týmu

K sedmi domácím cyklokrosovým titulům přidal cyklista Zdeněk Štybar i první na silnici. Po závodu s hromadným startem na společném česko-slovenském šampionátu děkoval spolujezdcům z týmu Omega Pharma i talentům z Etixxu, kteří mu pomohli rozjet tempo a omezit útoky největších soupeřů Leopolda Königa Jana Bárty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvojnásobný cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar

Dvojnásobný cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar | Foto: Kamil Jáša | Zdroj: Český rozhlas

V cíli se Štybar radoval společně se Slovákem Peterem Saganem.

Gratulace k prvnímu republikovému titulu mistra na silnici. Jaké to je?

Musím to rozdýchat. Kluci z NetAppu mi to nedali zadarmo, nastupovali mi celé předposlední kolo a musel jsem sjíždět jak po (Leopoldu) Königovi, tak i po Honzovi Bártovi. Kluci od nás z týmu odvedli neuvěřitelnou práci. Velké díky hlavně klukům.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdeňka Štybara po triumfu zpovídal Tomáš Kohout

Bylo to stavěné na vás, ne? Těch několik posledních kilometrů je přesně cyklokrosařská hodinka…

To bych ani neřekl, ještě se musí objet těch 150 kilometrů předtím. Jsem moc rád, že se to podařilo, zvlášť, když všichni kluci jeli na mě a složili ambice už nějakých 70 kilometrů před cílem. Všechno vsadili na mě.

Kdy jste se rozhodl k finálnímu nástupu? Bylo to zhruba osm kilometrů před cílem?

V podstatě k tomu došlo v posledním dlouhém kopci. Nejdříve rozjel tempo Honza Bárta, poté se přidal i Sagan, nahoře jsme už jenom spolupracovali a dojeli do cíle.

Zdeněk Štybar je poprvé mistrem republiky na silnici

Číst článek

S Peterem Saganem se ve statistikách objevíte oba jako vítězové. Dalo by se říct, že jste ho ale porazil, oba jste se už radovali. Přespurtoval byste ho v cíli?

Těžko říct, věděli jsme, že spurtovat bude hodně riskantní. Oba jsme měli titul, takže jsme oba byli spokojení. Na uklouzaných kostkách nemělo smysl jít na lokty.

Závod zasáhl pořádný déšť a bouřka, chytlo vás to dvanáct kilometrů před cílem…

Myslím, že všichni byli rádi, že sprchlo. Celý den bylo přes 30 stupňů, takže šlo o docela příjmené osvěžení.

Leopold König přiznal, že měl obrovskou motivaci vyhrát dres mistra republiky, aby ho vezl na své první Tour de France. Ta vás, bohužel, minula. Jakou tedy máte radost, když předčíte závodníkys takovými cíli?

Já měl také jeden obrovský cíl, a to vyhrát mistrák. Jsem doopravdy rád, že se mi to povedlo, protože kluci mi to opravdu nedali zadarmo.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme