Dozorčí radu ČEZ doplní zástupce KDU-ČSL. Shodla se na tom koaliční rada

KDU-ČSL navrhne svého zástupce do dozorčí rady společnosti ČEZ. Ministerstvo financí se pak touto nominací bude zabývat, shodla se na tom koaliční rada. Lidovci si v minulých dnech stěžovali na změny, které v dozorčí radě podniku udělal právě resort financí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČEZ (ilustrační foto)

ČEZ (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Ministerstvo financí, vedené hnutím ANO, totiž v minulých dnech vyměnilo polovinu dozorčí rady ČEZ a poslalo do ní svých pět zástupců. Kandidát KDU-ČSL výběrem neprošel.

Lidovci ale na svém expertovi v dozorčí radě ČEZ trvali. Platí podle nich dohoda, podle které ve státních podnicích zajišťují kontrolu strany rovnoměrně.

Hnutí ANO naopak marně prosazovalo názor, že zodpovědnost by mělo mít příslušné ministerstvo.

„KDU-ČSL vnímá velmi pozitivně koaliční spolupráci i na poli obsazování dozorčích rad státních podniků pozitivně. KDU-ČSL navrhne svého nominanta do dozorčí rady ČEZu, což je velmi důležité,“ uvedl po jednání koaliční rady ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) už na začátku týdne prohlásil, že lidovci by měli mít právo na svého zástupce v dozorčí radě polostátní firmy. Podle něj by měl být v orgánu přítomen také zástupce opozice.

Koaliční rada se naopak stále ještě nedohodla na jménu českého eurokomisaře. Čas si na to dala do vládních prázdnin, které jsou na konci srpna.

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme