Dvě Češky ve čtvrtfinále Wimbledonu. Po Šafářové postoupila i Záhlavová-Strýcová

České osmifinále tenisového Wimbledonu trvalo necelou hodinu. Lucie Šafářová rychle zvládla duel proti nervózní Tereze Smitkové a postupuje do čtvrtfinále. Dál jde také Barbora Záhlavová-Strýcová po vítězství nad bývalou světovou jedničkou, Dánkou Caroline Wozniackou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český souboj ve Wimbledonu zvládla Lucie Šafářová, postupuje do čtvrtfinále

Český souboj ve Wimbledonu zvládla Lucie Šafářová, postupuje do čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

Tereza Smitková se do 4. kola nejslavnějšího tenisového turnaje dostala z kvalifikace. První set v českém souboji s Lucií Šafářovou se jí ale hrubě nevydařil. Netrval ani půlhodinu a zkušenější Šafářová ho ovládla jasně 6:0.

První gem v zápase získala devatenáctiletá Smitková až v úvodu druhé sady, kdy byla 23. nasazené hráčce vyrovnanou soupeřkou. Šafářová ale v páté hře opět vzala mladší kolegyni podání, rozhodla a dovedla utkání do vítězného konce.

Po hladkém vítězství 6:0 a 6:2 postupuje Lucie Šafářová do čtvrtfinále. V něm se utká s vítězkou zápasu mezi Ruskou Makarovovou a Polkou Radwaňskou.

Záhlavová-Strýcová může narazit na Kvitovou

Svůj osmifinálový zápas skvěle rozehrála také Barbora Záhlavová-Strýcová. Proti šestnácté nasazené Dánce Caroline Wozniacké rychle získala brejk a první sadu vyhrála 6:2.

I ve druhém setu měla osmadvacetiletá Češka výhodu brejku, tu ale o pět mladší soupeřka rychle smazala. Druhá sada dospěla až k dramatickému závěru, ve kterém Barbora Záhlavová-Strýcová proměnila svůj šestý mečbol.

Jsem pověrčivá, takže si dám zase chleba se sýrem, smála se po postupu Záhlavová-Strýcová

Číst článek

Po vyřazení druhé nasazené Číňanky Li Na si Barbora Záhlavová-Strýcová připsala další cenné vítězství. Bývalou světovou jedničku porazila 6:2, 7:5 a ve čtvrtfinále narazí na vítězku zápasu mezi Petrou Kvitovou a Číňankou Pengovou.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon (tráva, dotace 25 milionů liber):
4. kolo:
Šafářová (23-ČR) - Smitková (ČR) 6:0, 6:2, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Wozniacká (16-Dán.) 6:2, 7:5.

Barbora Záhlavová-Strýcová se na Wimbledonu raduje z dalšího postupu | Foto: Reuters

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme