Půlmaraton omezí dopravu v Českých Budějovicích. Autům na trase hrozí odtažení

Půlmaratonský závod zastaví dnes večer dopravu v důležitých ulicích v Českých Budějovicích. Jen z poloviny bude průjezdná i mezinárodní silnice E55. Auta zaparkovaná v trase závodu budou pořadatelé muset nechat odtáhnout.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budějovický půlmaraton

Budějovický půlmaraton | Foto: Miroslav Duschek

V širším centru Českých Budějovic budou uzavřené hlavní ulice včetně Rudolfovské, Pražské i Husovy. Jen z poloviny bude průjezdný hlavní průtah městem, mezinárodní silnice E55.

„Věřím tomu, že to někomu může zkomplikovat víkendové plány. Jedná se o obrovskou akci, kde poběží spousta Budějovičáků, takže přejme jim, ať jim všechno vyjde,“ říká primátor Českých Budějovic Juraj Thoma.

Podle jeho zkušeností už se řidiči už většinou naučili běžce tolerovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

O omezeních, která se chystají v Českých Budějovicích kvůli půlmaratonu, natáčel reportér Martin Pokorný

„Samozřejmě někdy dochází k drobným nesrovnalostem na místě samém, protože někdo se třeba domáhá vyjetí, že okamžitě zmizí, ani to ale není možné,“ dodává primátor.

Trasa závodu je navržená paprsčitě, to podle koordinátora závodu Tomáše Mirovského znamená, že širší centrum nebude zcela ochromené.

„Ta trať není uzavřený okruh, ze kterého by se nedalo vyjet. Části trasy se zavírají a otevírají tak, jak jsou potřeba,“ vysvětluje.

Hlavní závod odstartuje primátor Juraj Thoma v 19:00 hodin. Policie ale bude ulice uzavírat skoro o dvě hodiny dříve.

Půlmaraton České Budějovice 2014 | Foto: Český rozhlas

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme