Brazilští fotbalisté vstoupili do MS vítězně, poradili si s Chorvatskem

Zahajovací utkání fotbalového mistrovství světa zvládl lépe domácí tým. Brazílie sice s Chorvatskem brzy prohrávala, ve druhém poločase ale Neymar a Oscar zajistili pořádajícímu týmu vítězství 3:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilci Neymar (vpravo) a Hernanes slaví vítězný gól do sítě Chorvatska

Brazilci Neymar (vpravo) a Hernanes slaví vítězný gól do sítě Chorvatska | Zdroj: Reuters

Před zahájením zápasu proběhl rituál, kterým bude odstartováno každé utkání na šampionátu. Hráči obou týmů si stoupli na středový kruh a mladí Brazilci vypustili tři bílé holubice.

První velkou šanci měli překvapivě fotbalisté Chorvatska. Po centru Perišiče z pravé strany se dostal v pokutovém území k hlavičce Olič a jen těsně minul branku Césara.

V 11. minutě už se Chorvaté radovali. Tentokrát centroval z levé strany Olič, míč na přední tyči lehce tečoval Jelavič přímo do nohy dobíhajícího obránce Marcela. Od něj se „brazuka“ odrazila do odkryté branky.

OBRAZEM: Mistrovství světa ve fotbale v Brazílii bylo zahájeno

Číst článek

Takový start si asi domácí výběr nepředstavoval. Chorvatsko od úvodního hvizdu výborně bránilo a vyráželo do nebezpečných protiútoků. Přesto byla Brazílie brzy blízko vyrovnání, ale na centr Oscara nedosáhl Hulk ani Neymar.

Po půlhodině hry Brazílie vyrovnala. Neymar z dvaceti metrů napřáhl ke střele, míč se mu sice svezl z nohy, ale zatočil se přímo k tyči Pletikosovy branky a největší domácí hvězda se mohla radovat z vyrovnání.

Sao Paulo se rozdělilo, start MS ve fotbale se ale Brazilcům vydařil

Číst článek

Rozhodující okamžik zápasu přišel 20 minut před koncem zápasu. Po souboji Freda s chorvatským stoperem Lovrenem skončil domácí útočník na zemi a japonský rozhodčí Nišimura nařídil penaltu, tu Neymar se štěstím proměnil.

V nastaveném čase pojistil domácí vítězství Oscar, který se prosadil střelou z hranice pokutového území, definitivně tak potvrdil vítězný vstup domácí reprezentace do turnaje. Brazílie porazila Chorvatsko 3:1.

MS ve fotbale - základní skupina A:
Brazílie - Chorvatsko 3:1 (1:1)
Branky: 30. a 71. z pen. Neymar, 90. Oscar - 11. vlastní Marcelo. Rozhodčí: Nišimura - Sagara, Nagi (všichni Jap.). ŽK: Neymar, Luiz Gustavo - Čorluka, Lovren. Diváci: 62.103.
Sestavy:
Brazílie: Júlio César - Daniel Alves, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo - Paulinho (63. Hernanes), Luiz Gustavo - Oscar, Neymar (88. Ramires), Hulk (68. Bernard) - Fred. Trenér: Scolari.
Chorvatsko: Pletikosa - Srna, Čorluka, Lovren, Vrsaljko - Modrič, Rakitič - Perišič, Kovačič (61. Brozovič), Olič - Jelavič (78. Rebič). Trenér: Kovač.

Vojtěch Bureš, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme