Sarkozy odmítl všechna obvinění, která proti němu vznesl soudce

Bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy, kterého soudce oficiálně obvinil z korupčního jednání, odmítl, že by se provinil proti zákonu. Jeho zatčení je podle něj politicky motivované a má ho co nejvíce očernit na veřejnosti. Exprezident bude vyšetřován na svobodě a jeho případ se může táhnout řadu měsíců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Exprezident Nicolas Sarkozy opouští svou rezidenci v Paříži

Exprezident Nicolas Sarkozy opouští svou rezidenci v Paříži | Zdroj: Reuters

Sarkozy považuje patnáctihodinový výslech i vyšetřovací vazbu za zneužití justice a za pokus o jeho ponížení.

Soudní systém musí být nezávislý, nemůže být nástrojem nějaké politické strany, řekl Sarkozy a poukázal na to, že byl řadu měsíců odposloucháván. Ministr financí Sapin dokonce prohlásil: Sarkozy, teď si tě vezmeme na starost.“

To přece není normální, brání se bývalý prezident a dodal, že policie nemá žádné důkazy o tom, že by se dopustil trestné činnosti.

Exprezident prohlásil, že formální obvinění, které bylo vůči němu vzneseno, nebude mít vliv na jeho rozhodnutí, zda-li se vrátit do politiky. „Konečné rozhodnutí učiním v tomto směru koncem srpna či začátkem září,“ řekl Sarkozy.

Nicolas Sarkozy | Foto: Český rozhlas

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme