Tenista Nadal chce na Wimbledonu prolomit špatné výsledky na trávě

Rafael Nadal je nejlepším tenistou světového žebříčku, ale do Wimbledonu nepřijel jako největší favorit. Naopak. Vždyť na trávě se mu v posledních letech dařilo podobně jako teď španělským fotbalistům na mistrovství světa v Brazílii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal

Rafael Nadal | Zdroj: Reuters

Byly to jedny z prvních otázek, které 28letý Mallorčan na Wimbledonu od novinářů dostával. Co říká na to, že tým, který šest let dominoval šampionátům, ztratil už po druhém zápase ve skupině šanci na postup.

Jinak velký fanoušek z toho vědu nedělal. „Je to sport,“ řekl Nadal v All England Clubu. Jako každý Španěl je prý smutný, ale s jeho motivací či rolí v nejslavnějším tenisovém turnaji na světě to nemá nic společného.

Přehrát

00:00 / 00:00

O situaci kolem světové jedničky Rafaela Nadala se zajímal Jaroslav Plašil

On je na tom vlastně naopak ve srovnání s fotbalisty Španělska. Jemu se v posledních letech na trávě nedařilo, a tak ani žádné velké očekávání mít nemůže, spíš respekt k nejtěžšímu povrchu.

Loni tady vypadl v prvním a předloni ve druhém kole. Na nedávném přípravném turnaji v německém Halle, kam přijel krátce po triumfu na Roland Garros, skončil také hned v úvodu.

„Chci zkusit hrát zase dobře ve Wimbledonu, pro mě je pozitivní, že jsem na tom dobře fyzicky. Speciálně pokud jde o mé koleno, protože jsem tady mohl hodně tvrdě trénovat. Více než obvykle hned od svého příjezdu, tak abych byl co nejlépe připravený,“ nechal se slyšet Nadal.

„Opravdu se cítím lépe než v posledních letech, vážně. Už jsem schopný se mnohem svobodněji pohybovat, a nemám o koleno takový strach. To je pro mě nejdůležitější věc,“ pokračoval.

Rafael Nadal s trofejí pro vítěze letošního ročníku French Open | Foto: Reuters

Nadala čeká ‚restart‘

Španělský hráč si ale nemyslí, že by ho měly minulé wimbledonské nezdary nějak významně srážet. Nezačíná prý úplně od nuly, protože na trávě před tím dokázal i vítězit. Takže jde spíš o jakýsi restart.

„Cítím, že je na tom mé koleno lépe než loni, kdy jsem se vracel po dlouhé pauze na kurty. Hrát na trávě je pro mě pokaždé trochu těžší po zranění. V roce 2012 jsem tady hrál s problémy, pak jsem od Wimbledonu neodehrál ani zápas,“ připomíná Nadal.

V minulé sezoně po návratu nebyl jsem tak dobře připravený, aby mohl opravdu bojovat. „Uvidíme, jak to půjde letos. Jde o velmi důležitý turnaj,“ má jasno španělský tenista, který do letošního Wimbledonu vstoupí zápasem proti Martinu Kližanovi ze Slovenska.

Ve druhém kole by se případně mohl utkat s Lukášem Rosolem, kterému právě tady před dvěma lety na centrálním dvorci ve stejné fázi turnaje podlehl. Od té doby ještě na zdejší trávě Nadal nevyhrál.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme