Nejdelší souvislé stoupání v Británii Cragg Vale potrápí cyklisty ve druhé etapě Tour
V bidonech jim šplouchají iontové nápoje, i když by si jistě cyklisté v půlce dnešní druhé etapy Tour de France rádi odskočili na jedno ‚točené‘. Příležitostí by se našlo habaděj. Třeba v proslulém kopci Cragg Vale je hospůdek hned několik.
Není to nejzrádnější kopec, ale myslím, že zhruba v jeho polovině budou cyklisté velmi žádostivě koukat na hospůdku Robin Hood Inn, před několika lety vyhlášenou jako nejlepší pub v Británii.
„Naše kuchařka Lizzie tu vaří už 23 let. Jídlo se připravuje pořád stejně poctivě, jako před čtvrt stoletím. Je to stará dobrá hospodská strava. A dáváme velké porce,“ přiznává hostinská Joe, že od chvíle, kdy se odtajnila trať letošního ročníku Tour, se z Robina Hooda stala de facto cyklohospoda.
Řádově stovky amatérských cyklistů si chtěly profil 2. etapy vyzkoušet a zastavili se tu občerstvit. Narváno bude nepochybně i dnes.
„Lidé se na závod můžou dívat z ložnic v prvním patře, ze čtyř velkých oken tady v přízemí a taky z parkoviště, které nám taky patří. Venku budeme prodávat jídlo. Pro děti jsme objednali skákací hrad a bude nám tu vyhrávat živá kapela."
„Cragg Vale je hezké stoupání, ale tihle borci ho zdolají jako nic. Ti na vrchol vyloženě poletí. V 50. a 60. letech jsme tam trénovali. Byl to náš oblíbený kopec, protože se na něj stoupalo příjemně," říká první britský vítěz etapy na Tour, dnes třiaosmdesátiletý Brian Robinson, který už u Robina Hooda vypil hezkých pár pint.