Nejdelší souvislé stoupání v Británii Cragg Vale potrápí cyklisty ve druhé etapě Tour

V bidonech jim šplouchají iontové nápoje, i když by si jistě cyklisté v půlce dnešní druhé etapy Tour de France rádi odskočili na jedno ‚točené‘. Příležitostí by se našlo habaděj. Třeba v proslulém kopci Cragg Vale je hospůdek hned několik.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lídr NetAppu Leopold König (číslo 201) se rozjíždí před etapou, s ním i Jan Bráta (202)

Lídr NetAppu Leopold König (číslo 201) se rozjíždí před etapou, s ním i Jan Bráta (202) | Foto: Jiří Hošek

Není to nejzrádnější kopec, ale myslím, že zhruba v jeho polovině budou cyklisté velmi žádostivě koukat na hospůdku Robin Hood Inn, před několika lety vyhlášenou jako nejlepší pub v Británii.

„Naše kuchařka Lizzie tu vaří už 23 let. Jídlo se připravuje pořád stejně poctivě, jako před čtvrt stoletím. Je to stará dobrá hospodská strava. A dáváme velké porce,“ přiznává hostinská Joe, že od chvíle, kdy se odtajnila trať letošního ročníku Tour, se z Robina Hooda stala de facto cyklohospoda.

Řádově stovky amatérských cyklistů si chtěly profil 2. etapy vyzkoušet a zastavili se tu občerstvit. Narváno bude nepochybně i dnes.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kopec Cragg Vale si autem projel i Jiří Hošek

„Lidé se na závod můžou dívat z ložnic v prvním patře, ze čtyř velkých oken tady v přízemí a taky z parkoviště, které nám taky patří. Venku budeme prodávat jídlo. Pro děti jsme objednali skákací hrad a bude nám tu vyhrávat živá kapela."

„Cragg Vale je hezké stoupání, ale tihle borci ho zdolají jako nic. Ti na vrchol vyloženě poletí. V 50. a 60. letech jsme tam trénovali. Byl to náš oblíbený kopec, protože se na něj stoupalo příjemně," říká první britský vítěz etapy na Tour, dnes třiaosmdesátiletý Brian Robinson, který už u Robina Hooda vypil hezkých pár pint.

Jiří Hošek, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme