Režisérka Sommerová představí ve Varech dokument o Kubišové

Celkem 57 projekcí nabídne dnes 12 sálů návštěvníkům karlovarského festivalu. První začaly už v devět ráno, poslední končí až dvě hodiny po půlnoci. V Malém sále Thermalu bude uveden nový dokument Olgy Sommerové ‚Magický hlas rebelky‘, který režisérka natočila o zpěvačce a někdejší mluvčí Charty 77 Martě Kubišové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

49. Mezinárodní Filmový Festival Karlovy Vary

49. Mezinárodní Filmový Festival Karlovy Vary | Foto: Filip Jandourek

Ve Velkém sále bude mít odpoledne světovou premiéru také restaurovaný a digitalizovaný oscarový film režiséra Jiřího Menzela Ostře sledované vlaky.

Film v novém kabátě uvidí režisér poprvé: „Jsem rád, že to uvidím v nové podobě. Jsem zvědavý, co mi to řekne. Kameraman říkal, že to bude hezké. Uvidíme.“

Menzel na festivalu oznámil, že se vzdal autorských práv na vzhled digitalizovaných Ostře sledovaných vlaků ve prospěch hlavního kameramana snímku Jaromíra Šofra. Ten řekl, že trh s DVD zaplavený digitalizovanými kopiemi bez autorizace. Digitalizované filmy na DVD pak podle kameramana nereflektují záměry autorů třeba ve světelnosti nebo v barevnosti díla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po stopách Mela Gibsona v Karlových Varech se vydal redaktor Lubomír Smatana

Pozdě večer uvede v Thermalu svůj snímek Apocalypto z roku 2006 Mel Gibson.

Poštovní dvůr nabídne vystoupení bratrů Ebenových, Anety Langerové a skupin J.A.R., Monkey Business, Mig 21 a Tata Bojs.

Lahůdkou bude chvíli před půlnocí v Městském divadle první ze čtyř repríz nové inscenace Dolls, s níž přijel Cirk La Putyka Rosti Nováka.

Starý a zničený muž

Odhadem na tři tisíce fanoušků, kteří nemohli být mezi zvanými hosty pátečního slavnostního zahájení karlovarského festivalu, potěšil v noci na dnešek herec, režisér a producent Mel Gibson, čerstvě oceněný Křišťálovým glóbem.

Poté, co v hotelu svlékl smoking, se objevil v černém tričku v Letním kině na projekci filmu Šílený Max z roku 1979. Role v tomto filmu Gibsona proslavila. Prohodil několik vět o tom, jak byl mladý a natáčel tento film a jak je dnes starý a zničený muž.

Před projekcí pod širým nebem také rozdal držitel dvou Oscarů spoustu autogramů a s mnoha fanoušky se vyfotografoval.

ČTK, Petr Kološ, Ľubomír Smatana, Michaela Vydrová, Petra Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme