Oproti skifu to je zpestření, liboval si Synek po návratu do Primátorek

Už 35. prvenství v řadě si v Praze na Vltavě připsali veslaři Dukly v závodě osmiveslic o Primátorský štít. V úspěšné posádce nechyběl skifař Ondřej Synek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skifař Ondřej Synek

Skifař Ondřej Synek | Zdroj: ČTK

O prvenství elitní posádky pražské Dukly experti nepochybovali experti, stejně tak ani čerstvý mistr Evropy Synek.

„Všichni jeli docela dost dobře, ještě u Vyšehradu se docela bojovalo, nic nebylo rozhodnutého. Rozdíl pak ale byl vidět a v cíli už nebylo co řešit,“ uvedl protagonista vítězné osmy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pocity Ondřeje Synka z Primátorek natáčel reportér Aleš Procházka

Více než soupeři potrápil nakonec veslaře Dukly technický zádrhel. „Za zatáčkou vypadl kormidelníkovi mikrofon a kluci, co seděli dál od něj, ho vůbec neslyšeli. Jeli intuitivně, podle nás vespod,“ přiblížil Synek dění na Vltavě.

Sám byl tak rád, že kormidelník Oldřich Hejdušek sedí hodně blízko. „Slyšel jsem všechno,“ usmíval se.

Do osmiveslice usedl jeden z nejlepších světových skifařů na Primátorkách po sedmileté pauze a rozhodně toho nelitoval. „Oproti skifu to je zpestření. Líbí se mi závodit v osmiveslici,“ vysvětloval.

Osmiveslice zlepšuje rytmus

Závodit na osmě je navíc užitečná průprava, pokud jde o trénování frekvence záběrů za minutu. „Jeli jsme o frekvenci 38 záběrů. Na skifu jezdím běžně 34, takže mě to teď pěkně rozhýbalo, a když to přenesu na skif, tak se mi třeba bude jezdit lehčeji,“ doufá.

Není tak vůbec vyloučeno, že i za rok se Ondřej Synek objeví v posádce osmy. Ale i kdyby to dopadlo jinak, soupeři budou mít malou šanci ukončit mnohaletou nadvládu pražské Dukly v závodě Primátorek.

„Dukla je v České republice jediným profesionálním centrem veslování, takže si myslím, že Primátorky jen tak někdo jiný nevyhraje, pokud tedy organizátoři nepozvou nějaké super mistry světa,“ myslí si Ondřej Synek.

Aleš Procházka, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme