Známý rybář Vágner si pronajal rybník na Kutnohorsku. Chataři se bojí o koupání

Úpravy rybníka Katlov na Kutnohorsku se nelíbí části chatařů. Naštvaní jsou na známého rybáře Jakuba Vágnera, který si před časem vodní plochu pronajal. Do rybníka plánuje vysadit ryby typické pro Evropu a následně tu provozovat sportovní rybolov. Rekreanti mají obavy, že koupání na Katlově už nikdy nebude takové jako dřív.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rybář Jakub Vágner na břehu katlovského rybníka

Rybář Jakub Vágner na břehu katlovského rybníka | Foto: Michal Trnka

Zatím poslední setkání chatařů s rybářem Jakubem Vágnerem doprovázela napjatá atmosféra.

„Nás zajímá, aby byla zachována možnost koupání a rekreace chatařů. Pod hladinou budou schované ostrůvky, které mají být osázené vodními rostlinami, tak aby to pak nebylo uzavřené z bezpečnostních důvodů,“ vyjádřil své obavy Jiří Veverka - jeden z chatařů, který na Katlově tráví veškerý svůj volný čas.

Přehrát

00:00 / 00:00

O sporu chatařů s nájemcem rybníka Jakubem Wagnerem natáčel reportér Michal Trnka

Rybář Jakub Vágner ale rozhodně odmítá, že by chtěl rekreantům jakkoli znepříjemňovat život.

„Koupání není zakázáno. Nechci tady stavět žádný plot. Pokud by mezi rybáři a koupajícími se vznikl problém, tak tady vyhradíme místo, které bude na koupání,“ říká Vágner.

Někteří chataři přišli na schůzku s nápadem, aby Jakub Vágner nenabízel rybářům termíny během letních prázdnin, kdy jezdí k rybníku lidé na dovolenou a u vody je i víc dětí.

Nájemce vodní plochy to ale striktně odmítl. Už jen proto, že kolem rybníka teď vzniká jen 17 lovných míst. Jakub Vágner s nimi prý šetřil zejména na té straně, kde stojí chaty.

Pohled na rybník Katlov s nově vybudovaným ostrůvkem | Foto: Michal Trnka

„Rybářských postů na této straně je jenom pět, jsou minimálně 120 metrů od sebe a nebylo to záměrně nikde před chatami,“ vysvětluje.

Za podnikatelským projektem syna známého skladatele Karla Vágnera stojí kutnohorský starosta Ivo Šanc z Šance pro Kutnou Horu. Právě od města si rybář vodní plochu na pětadvacet let pronajal.

Jakuba Vágnera jsou i přilehlé pozemky a zájem teď má o další sousední rybník, do kterého voda z Katlova odtéká.

„Projekt je velmi zajímavý. Přínosný nejen pro pana Vágnera, ale i pro region. I s vědomím toho, že bude znamenat víc návštěvníků a turistů,“ říká starosta Šanc.

Letošní léto bude ale na Katlově ještě bez rybářů. Ti první si možná zachytají příští rok, kdy už by měla být úprava rybníka dokončena.

Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme