Fanoušci se sjíždějí na festival Rock for People. Někteří dorazili na kolech

V Hradci Králové naplno odstartoval jeden z největších tuzemských hudebních festivalů Rock for People. Jubilejní 20. ročník nabízí desítky interpretů různých žánrů. Jedny z největších hvězd jsou na programu už dnes, kdy vystoupí francouzský zpěvák Manu Chao nebo americký herec Steven Seagal se svojí bluesovou kapelou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Rock for People dorazili lidé i na kolech

Na Rock for People dorazili lidé i na kolech | Foto: Martin Pařízek | Zdroj: Český rozhlas

„On je opravdu oceňován i těmi, kteří danému žánru velice dobře rozumí. Sice ho většina lidí zná jako herce, konkrétně jako hvězdu akčních filmů, ale málokdo ví, že on je třeba vlastníkem jedné z nejcennějších sbírek kytar, které se vztahují právě k žánru blues,“ upozorňuje člen organizačního týmu Jiří Hlinka.

Seagalovo vystoupení se ale uskuteční později, než pořadatelé plánovali. Umělec nestihl letadlo z Francie, bylo tedy potřeba vyřešit alternativní dopravu a koncert začne až po půlnoci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hlavní hvězdy festivalu přiblížil člen organizačního týmu Jiří Hlinka

Do královéhradeckého Festival parku zavítají tisíce fanoušků – autem, vlakem a také na kole. Mezi prvními, kteří na Rock for People dorazili, bylo i zhruba 30 nadšenců z Prahy. Na festival jezdí už několik let právě na kole.

„Když jsme sem tam někde zastavili, tak se lidé koukali, co se vlastně děje, že tolik cyklistů najednou jeden,“ říká Martin Štekl, který se svými přáteli ujel 140 kilometrů v reflexních tričkách s logem festivalu.

„Jedu za atmosférou, to mě tam táhne nejvíc. Těším se na víc interpretů, například Manu Chao,“ naráží Štekl na jednu z největších letošních hvězd.

Festival Rock for People | Foto: Martin Pařízek

Dvacátý ročník festivalu přinese řadu novinek. „Řekli jsme si, že se budeme snažit, aby se tady lidem fakt líbilo. Aby měli pocit, že přišli na festival, který v Čechách opravdu nezažijí. Proto si letos trošku hrajeme s dekoracemi, odpočinkovými zónami,“ vysvětluje hlavní organizátor Petr Fořt.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na královéhradeckém Rock for People natáčí redaktor Ondřej Vaňura

Letos festival pořadatelé o dost více přizpůsobili také pro hendikepované.

„Na velkých scénách jsou nájezdy pro vozíčkáře a samostatné vyvýšené zóny. Letos to doplňujeme ještě u menších zón, kam se v minulosti vozíčkáři moc nedostali. Budou mít i svoji rampu na hlavním podiu,“ doplňuje Fořt.

Mezi hlavní česká lákadla bude patřit páteční koncert kapely Chinaski, která tu oslaví 20. narozeniny. V sobotu tady pak odehraje poslední koncert před plánovanou dlouhou pauzou kapela Lucie.

Veronika Sedláčková, Ondřej Vaňura, krw Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme