Argentina je v semifinále MS, nad Belgií zvítězila gólem Higuaína

Jeden vstřelený gól stačil fotbalistům Argentiny k postupu do semifinále mistrovství světa. Ve čtvrtfinále proti Belgii ho vstřelil útočník Higuaín. V semifinále se Argentinci střetnou s vítězem utkání Nizozemsko - Kostarika.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Argentiny Higuaín se raduje z jediného gólu ve čtvrtfinálovém utkání s Belgií

Útočník Argentiny Higuaín se raduje z jediného gólu ve čtvrtfinálovém utkání s Belgií | Zdroj: ČTK

Argentina se dostala brzy do vedení. Už v 8. minutě se tečovaný míč dostal na hranici pokutového území k Hugaínovi, který bez přípravy střelou na zadní tyč překonal Courtoise.

Největší šance na vyrovnání měli De Bruyne a Mirallas. Prvně jmenovaný po půlhodině hry trefil z dobré pozice pouze brankáře Romera, Mirallas v závěru první půle hlavou branku těsně minul.

Na druhé straně mohl zvýšit Messi, ale z přímého kopu také nemířil přesně. Po přestávce se jako první připomenul Higuaín, tentokrát se jeho pokus mezi tyče nevešel.

Nepřesně mířil hlavou i belgický záložník Fellaini po centru Vertonghena. Argentinského brankáře pak nejvíce vystrašil jeho spoluhráč Garay, který srazil na vlastní branku centr De Bruyneho, ale Romero dokázal pohromě zabránit.

Argentině tak stačil stejně jako v osmifinále na vítězství jediný gól. Belgie se naopak poprvé na šampionátu střelecky neprosadila. V semifinále se Argentinci střetnou s vítězem zápasu Nizozemsko – Kostarika.

Mistrovství světa ve fotbale - čtvrtfinále:

Argentina - Belgie 1:0 (1:0)
Branka: 8. Higuaín. Rozhodčí: Rizzoli - Faverani, Stefani (všichni It.). ŽK: Biglia - Hazard, Alderweireld. Diváci: 68.551.
Argentina: Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Basanta - Lavezzi (71. Palacio), Biglia, Mascherano, Di María (33. Pérez) - Messi, Higuaín (81. Gago). Trenér: Sabella.
Belgie: Courtois - Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen - Witsel, Fellaini - Mirallas (60. Mertens), De Bruyne, Hazard (75. Chadli) - Origi (59. Lukaku). Trenér: Wilmots.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme