Růžička s vypadnutím Bostonu nepočítal, Krejčího ale chce do týmu

Trenér hokejové reprezentace má na světovém šampionátu v Minsku o čem přemýšlet, i když dnes národní tým nehraje. Kromě střevních problémů skoro poloviny českých hráčů ještě v noci na dnešek vypadl David Krejčí z play off NHL. Český kouč má o útočníka zájem, ale tlačí ho čas.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí asistoval u tří gólů Bostonu, v bodování českých hráčů se vyrovnal Jaromíru Jágrovi

David Krejčí asistoval u tří gólů Bostonu, v bodování českých hráčů se vyrovnal Jaromíru Jágrovi | Zdroj: Reuters

„S Krejčím jsem nemluvil. Přiznám se, že jsem myslel, že postoupí dál. Nechal jsem vše otevřené, psal jsem mu zprávu a zatím se neozval. S Plekancem to bylo domluvené. Ale nevím, kdy dorazí, takže je to složité,“ říká trenér Vladimír Růžička.

Plekanec už v Minsku mohl být, komunikoval s Jaromírem Jágrem a přislíbil účast, ale jediný kanadský tým v play off NHL jde dál, a tak se kladenská parta nerozroste. Teď jde ale hlavně o čas.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na posily národního týmu se v Minsku ptal Vladimíra Růžičky František Kuna

„Do sobotního zápasu bych chtěl určitě dopsat ještě jednoho útočníka, musíme to vyřešit,“ uvědomuje si Vladimír Růžička blížící se zápas s Dány.

Ve hře je David Krejčí, nebo někdo z dvojice Michal Vondrka, Martin Růžička. Další dva útočníky mimo soupisku, Milana Gulaše a Lukáš Kašpara, Růžička vyřadil.

Poté zůstane na soupisce ještě jedno volné místo. Pokud čeští trenéři zapíší dalšího útočníka, přijde cesta obránce Lukáše Kováře vlakem přes Břeslav a Vídeň vniveč. S tím ale hráči počítají.

„Kluci vědí, o co jde. Čekají, kdo z nich bude, nebo nebude napsaný na soupisku. Takhle je to na mistrovství světa vždycky a hráči jsou s tím srozumění,“ říká trenér brankářů Martin Prusek, který s hráči mimo soupisku tráví při trénincích v Čižovka aréně asi nejvíc času.

Střevní viróza českých hokejistů má i výhodu, stmeluje tým

Číst článek

Na soupisce nyní nejsou zapsaní čtyři hráči přítomní v Minsku – brankář Francouz, obránce Lukáš Kovář a útočníci Vondrka s Růžičkou. Ti bojují o jedno nebo dvě místa. Záleží, jak to dopadne s Krejčím.

Pokud útočník Bostonu Růžičkovi kývne, mohl by v letadle do Běloruska sedět se svým spoluhráčem, Zdenem Chárou, o kterého má zájem Vladimír Vůjtek. Český kouč na slovenské střídačce nijak nechce řešit rozpory s Miroslavem šatanem a o obrovského beka stojí.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme