Tereza Smitková se bála výprasku, první zápas ve Wimbledonu ale zvádla

Devatenáctiletá česká tenistka Tereza Smitková má za sebou vítěznou grandslamovou premiéru. Úspěšná kvalifikantka sama sebe na londýnských dvorcích překvapuje a po hladké výhře postoupila do druhého kola.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jméno Terezy Smitkové bude i na hráčské tabuli pro druhé kolo

Jméno Terezy Smitkové bude i na hráčské tabuli pro druhé kolo | Zdroj: ČTK

„Je mi skvěle. Moc si to neuvědomuji, ale je to příjemný pocit,“ řekla česká tenistka Tereza Smitková po výhře v prvním kole Wimledonu.

Celým zápasem prošla s klidem, jako by nešlo o její první vystoupení na grandslamovém turnaji. „Jsem překvapená sama ze sebe. Jsem nervák a dokázala jsem udržet chladnou hlavu,“ těší devatenáctiletou naději.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Terezou Smitkovou mluvil po wimbledonské premiéře reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Snažila jsem se neuvědomovat si, kde jsem, kde vlastně stojím. Během celého dne jsem se snažila držet mimo ruch turnaje. Nervozita byla, ale ne taková, jakou jsem čekala. Čekala jsem, že se budu klepat. Bála jsem se, abych nedostala nějaký nářez,“ směje se po prvním vítězném zápase ve Wimbledonu.

Na londýnské trávě už je Tereza Smitková rozehraná. „Kvalifikace mi pomohla. Před ní jsem hrála dva turnaje na trávě a tam jsem hned vypadla. Už to vypadalo, že si trávu vyškrtnu z oblíbených povrchů. Ale rozehrála jsem se a chytla jsem sebevědomí,“ nachází příčiny úspěchu.

Wimbledon změnil i přípravu tenistky. „Je tam důležitý servis, takže jsem na něm zapracovala. Hlavní je pohyb, s tím je největší problém. Zapracovali jsme na něm s kondičním trenérem a povedlo se.“

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon 2014 | Foto: ČTK

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme