Fanoušci z Česka v kotli plném Brazilců. Při zápase MS měli husí kůži

Brazilští fotbalisté postoupili po výhře nad Kamerunem do osmifinále mistrovství světa. Hlediště stadionu v hlavním brazilském městě Brasílii připomínalo rozkvetlé lány řepky. Mezi skoro 70 tisícovkami diváků se schovávali také dva fanoušci z Česka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dva kanárci z Česka v brazilském kotli na zápase domácí reprezentace proti Kamerunu - Will Rust a Jakub Petřina.

Dva kanárci z Česka v brazilském kotli na zápase domácí reprezentace proti Kamerunu - Will Rust a Jakub Petřina. | Foto: David Koubek | Zdroj: Český rozhlas

Přijeli do Brazílie na jediný zápas, protože si nemohli vzít delší volno. Prý si nemohli vybrat lépe. Po zápase byli unešení.

Brazilští fanoušci byli zpočátku trochu zaražení, jenže první gól Neymara do sítě Kamerunu je vrátil do hry. Podali výborný výkon.

Nepopsatelnou atmosféru zažili také dva Češi ve žluto-zelených tričkách, bílých šortkách a s brazilskými vlajkami. Oba vlastně tak úplně Češi nejsou.

Přehrát

00:00 / 00:00

S fanoušky z Česka po zápase mluvil David Koubek

Pražák Jakub Petřina a Angličan Will Rust, který žije v Česku, si zápas pochvalovali. „Super, nemohlo to dopadnout lépe. Tohle byla klasická Brazílie, neuvěřitelný útok a mizerná obrana,“ směje se fanoušek Will.

Zápas v hlavním městě, kam až tolik turistů nejezdí, si vybrali z jasného důvodu. „Chtěli jsme být mezi Brazilci, to je největší zážitek,“ říká Will.

„Když tady bylo ze začátku jen asi pět tisíc fanoušků, tak udělali větší kravál a hluk, než na celé lize za celou sezonu. Hráčům musela po aplausu, jaký sklidili, když přijížděli autobusem a když nastupovali na hřiště, naskakovat husí kůže. Nám totiž naskakovala také,“ popisuje atmosféru Jakub.

„Tohle je super místo pro šampionát,“ podotýká Will, který má se svým kamarádem o tom, kdo by měl celé mistrovství světa vyhrát, naprosto jasno. „Brazilci by měli doma vyhrát,“ tvrdí Jakub.

David Koubek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme