Nejzkušenější volejbalisté na boj o Final four Světové ligy nepojedou

Čeští volejbalisté za sebou mají poslední domácí utkání v letošním ročníku Světové ligy. Zvládli ho dobře, Portugalsko porazili 3:1 a ze třetího místa skupiny "E" ztrácejí na první příčku jen jeden bod. Poslední dvojutkání na půdě Nizozemska ale odehrají bez nejzkušenějších hráčů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Veselý (vlevo) pomáhá Bartošovi s blokem Portugalce, v Nizozemsku ale české reprezentaci nepomůže

Jakub Veselý (vlevo) pomáhá Bartošovi s blokem Portugalce, v Nizozemsku ale české reprezentaci nepomůže | Zdroj: ČTK

„Zase tam jsou změny. Nebude Martin Kryštof, Veselý ani Aleš Holubec. Pojede tam opravdu mezinárodně nezkušený tým, ale takhle jsme to měli naplánované a nechceme nic měnit. Příležitost musí dostat ostatní hráči,“ vysvětluje kouč české volejbalové reprezentace Zdeněk Šmejkal.

I díky třem hráčům, kteří budou v Nizozemsku chybět, se týmu povedlo získat v Opavě pět bodů a tím se dotáhnout na v tabulce Portugalce a Nizozemce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Světovou ligu volejbalistů sledoval v Opavě reportér ČRo Štěpán Pokorný

Jenže teď, kdy k utkání posledního kola v Rotterdamu pojedou nezkušení a méně ostřílení volejbalisté, se šance na postup do Final four v australském Sydney snížily.

„Jsme pořád na třetím místě, ale dohnali jsme velké manko a jsme na dostřel. Přiživili jsme šanci, která byla. Uvidíme, co bude v Holandsku,“ říká Jakub Veselý, který ale bude při rozhodujících zápasech chybět.

S postupem na závěrečný turnaj před začátkem soutěže ale český volejbal příliš nepočítal, takže by konec ve skupině neznamenal velkou tragédii.

„Každý zápas se snažíme hrát co nejlíp a čekáme, na co to stačí,“ naráží kouč Šmejkal na fakt, že tým, který si vybral pro reprezentaci ve Světové lize, se musí otrkat na mezinárodní scéně. Hlavně kvůli tomu, aby byli nezkušení hráči připraveni na mistrovství Evropy 2015.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme