Prskavec přemohl zranění a na ME do 23 skončil bronzový

Kajakář Jiří Prskavec získal bronz na mistrovství Evropy vodních slalomářů do 23 let a rozšířil svou letošní sbírku o čtvrtou medaili. Třetí skončila na šampionátu ve Skopji i Monika Jančová v neolympijské disciplíně kanoistek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec mladší byl hostem Radiožurnálu

Jiří Prskavec mladší byl hostem Radiožurnálu | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Jednadvacetiletého Prskavce v Makedonii trápila zablokovaná lopatka i bolesti zad, musel omezit tréninky, ale v závodu potvrdil roli kandidáta na medaili.

V dopoledním semifinále skončil druhý, ale ve finále čistou jízdu nezopakoval a jednou se dotknul branky. S penalizací nabral ztrátu 2,31 sekundy na vítězného Poláka Rafala Polaczyka, druhý byl Francouz Quentin Burgi.

Prskavec už letos vybojoval bronz na světovém šampionátu třiadvacítek, obhájil titul mistra Evropy a před dvěma týdny na Světovém poháru doma v Praze-Troji byl stříbrný. V druhé části sezony ho ještě čekají dva závody SP a zářijové mistrovství světa v Deep Creeku v USA, kde se pokusí navázat na loňské stříbro.

V kategorii C1 byl ze tří českých kanoistů nejlepší devátý František Jordán.

Mistrovství Evropy juniorů a závodníků do 23 let ve vodním slalomu ve Skopji:
Muži do 23 let:
K1: 1. R. Polaczyk (Pol.) 99,31 (0 trest. sekund), ...3. Prskavec -2,31 (2), 15. Cvikl -159,35 (156), v semifinále 18. Dupal (všichni ČR).
C1: 1. Perron (Fr.) 106,55 (0), ...9. Jordán -9,45 (4), v semifinále 14. Říha, 19. Rohan (všichni ČR).

Ženy do 23 let:
C1: 1. Franklinová (Brit.) 122,72 (2), ...3. Jančová -9,10 (0), v semifinále 13. Čekalová (obě ČR).

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme