Malotřídka v Čeperce rozdávala vysvědčení s téměř akademickými poctami

Dětem začaly vytoužené letní prázdniny. Pro vysvědčení si dnes přišly tisíce školáků ve městech i na vesnicích. V Čeperce na Pardubicku završili školní rok s akademickými poctami jako na Harvardu nebo v Oxfordu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Učitelky na základní škole v Čeperce dětem udělovaly ocenění například za týmovou při práci při projektech

Učitelky na základní škole v Čeperce dětem udělovaly ocenění například za týmovou při práci při projektech | Foto: Ondřej Wolf | Zdroj: Český rozhlas

„Pozvala bych sem studenta druhé třídy, Matěje Žaloudka, udělal obrovský kus práce a má ocenění za snahu a radost v hodinách hudební výchovy a za týmovou práci při projektech o přírodě,“ říká jedna z místních učitelek.

I takto může vypadat předávání vysvědčení, a děti z Čeperky si ho náležitě užívaly. Někteří z žáků se ale se školou museli už definitivně rozloučit. A nebylo to lehké loučení, potvrzuje páťák Štěpán Jansa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž z čeperecké malotřídky připravil Ondřej Wolf

„Těžké, těžké,“ říká, ale do nové školy se prý zároveň docela těší.

Mamince Radce Konečné se dojetím hrnuly slzy do očí.

„Je to hezké tady v té škole. Učitelky tady cítí s dětmi i s rodiči, a můžete se na ně s čímkoliv obrátit, i s nějakou prkotinou, a jsou schopné to vyřešit,“ popisuje.

Pro ředitelku Lenku Burešovou je konec školního roku vždycky jakýmsi oceněním za celoroční práci a úsilí, které tu do výuky vkládají. Letošní rok byl navíc výjimečný.

„Takovou spolupráci jsem za posledních 11 let, co tu jsem, ještě opravdu nezažila. Chci všem moc poděkovat, opravdu si toho vážím,“ dodává ředitelka.

Základní školu v Čeperce čeká letní rekonstrukce, od příštího školního roku by se tu výuka měla zaměřit hlavně na řemesla a tradice.

Anna Maňourová, Ondřej Wolf Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme