Vlastní je stejná firma. Krach Lva ale nymburský basket neohrozí

Lev Praha, hokejová Sparta a také jedenáctinásobný basketbalový šampion ČEZ Nymburk. Jedno mají tyto kluby společné - jejich činnost zastřešuje Sportovní holding Praha. Finanční krach účastníka Kontinentální ligy ale nejlepší český basketbalový tým podle jeho vedení neohrozí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Nymburka bojují s VEF Riga v Eurocupu

Basketbalisté Nymburka bojují s VEF Riga v Eurocupu | Foto: David Kubíček

„Na další sezonu máme stoprocentně zajištěný rozpočet. V žádném případě neřešíme finanční problémy, protože situace vzniklá kolem Lva nemá s naším rozpočtem nic společného,“ odmítá problémy výkonný ředitel nymburského klubu Ondřej Šimeček.

„Každý klub patřící do Sportovního holdingu Praha má striktně oddělený rozpočet, takže nás to nijak neovlivňuje,“ vysvětlil manažer jedenáctinásobného českého šampiona.

Přehrát

00:00 / 00:00

Finanční situaci Nymburka zjistil reportér ČRo Pavel Petr

Lev počítal na sezonu s částkou 750 milionů korun. Nymburk má rozpočet skromnější - pohybuje se ve výši 100 milionů.

Největší část z této položky spolknou platy hráčů, počítat je třeba také s nutnou leteckou přepravou. Především při zápasech evropských soutěží a VTB ligy. Zatížení představují rovněž duely hrané v Praze.

„Řádově se rozpočet v posledních dvou sezonách pohybuje na stejné úrovni, nicméně je pravda, že jsme oproti loňské sezoně museli rozpočet navýšit kvůli provozním nákladům spjatým s přechodem do Prahy,“ vysvětluje výkonný ředitel nymburského klubu.

Opět chtějí do Euroligy

V současné době klub řeší především začátek nové sezony. Za třináct let působení na evropské scéně si totiž Nymburští ještě nesplnili jeden velký cíl - zahrát si Euroligu. Opět je v září čeká kvalifikace o účast v nejprestižnější soutěži na starém kontinentu. Aktuální jsou proto příchody posil.

„Máme podepsané hráče na rozehrávavačské pozice. Darius Washington už u nás před sedmi lety působil. Je to velmi zkušený hráč působící v euroligových klubech. Z belgické ligy přichází Derek Raivio, také velmi dobrý rozehrávač,“ chválí posily Ondřej Šimeček.

Klub navíc nesoustředí pozornost jen na první tým dospělých. První ovoce už přináší čtyřleté působení akademie vychovávající basketbalové naděje.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme