Je mu 34 let a má lehce prošedivělé vlasy. Harry Potter je znovu na scéně

Po sedmileté pauze ’oprášila‘ britská autorka J.K.Rowlingová postavu slavného čaroděje Harryho Pottera. Ke smůle milovníků kouzelnické série mu věnovala pouze 1500 slov. Napsala povídku, na jejímž vyznění se ostrovní média nemohou shodnout.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská spisovatelka  J.K.Rowlingová

Britská spisovatelka J.K.Rowlingová | Zdroj: Reuters

Snad největší pozornost věnují britská média stříbrným nitkám, jimiž začíná prokvétat Potterova havraní hříva. Naopak Ron Weasley nám plešatí…

Opětovné setkání Harryho, Hermiony, Rona a dalších přátel umístila Rowlingová do letošního roku na mistrovství světa, ovšem nikoli ve fotbale, nýbrž famfrpálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o potterovské povídce zjišťoval zpravodaj ČRo v Londýně Jiří Hošek

Na fanouškovský web Pottermore napsala Rowlingová svou povídku ve stylu bulvární novinářky Rity Holoubkové, která se objevuje v potterovských příbězích.

Přitom slavná spisovatelka má s bulvárním tiskem sama jen ty nejhorší zkušenosti. Dokonce vypovídala před Levesonovou komisí ohledně svých zážitků s nesolidními médii.

„Když moje tehdy pětiletá dcera začala chodit do školy, našla jsem jednou v její aktovce dopis od novináře, který se mě tímto způsobem pokusil kontaktovat," zavzpomínala Rowlingová. Ostatně Daily Telegraph si myslí, že potterovská povídka je skrytým útokem na bulvární tisk.

J.K.Rowlingová alias reportérka Holoubková třeba spekuluje nad tím, jestli záhadná nová jizva na Potterově lícní kosti nemůže být důsledkem manželské rozmíšky s Ginny Weasleyovou. A tak mají sdělovací prostředky dostatek materiálu ke spekulacím a potterofilové s nimi.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme