Překvapivý účastník 2. kola Wimbledonu Jan Hernych si užívá kvalitního spánku

Sedm českých tenistů dnes bude bojovat o postup do třetího kola Wimbledonu. Zatímco pro Petru Kvitovou či Tomáše Berdycha jde v uvozovkách o všední záležitost, pro hráče třetí stovky světového žebříčku Jana Hernycha jde o velký svátek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Hernych si užívá postupu do 2. kola Wimbledonu (ilustrační foto)

Jan Hernych si užívá postupu do 2. kola Wimbledonu (ilustrační foto) | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Ta jména si před lety někteří zahraniční experti spojovali, jako by šlo o příbuzné. Berdyč a Hernyč, říkávali, jenže zatímco ten první, Tomáš Berdych, byl stále lepší a slavnější, na toho druhého už skoro zapomněli.

Vždyť Jan Hernych bojuje v hlavní soutěži grandslamu poprvé od Australian Open 2011 a ve svých 34 letech přiznává, že už zná v šatnách turnajů spíše trenéry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejen o tenisu se s Janem Hernychem bavil v Londýně reportér Jaroslav Plašil

„Když jsem byl na těch futurech, tak jsem znal jenom trenéry, na challengerech znám taky už hodně trenérů a tady se znám těmi hráči. Přece jen je tady už hodně těch třicátníků. Pro mě je to docela svátek.“

Jan Hernych má k úsměvu spoustu důvodů, a čím déle by byl na turnaji, tím více by si prý také odpočinul. Po narození druhého dítěte už se prý skoro pořádně nevyspí, stěžuje si v nadsázce. Takže takový grandslamový turnaj, to je prý dost velká porce kvalitního spánku najednou.

„Já se opravdu nejlíp vyspím na těch turnajích, doma se přesouvám mezi pokoji, malý nám vlezl do postele, takže se tam nevyspím, tak pendluji mezi svojí postelí a gaučem,“ říká v žertu Jan Hernych, který se pochopitelně těší, až bude zase zpátky doma.

Hernych je nadšený z navyšování prémií

A také je rád, že přispěje do rodinného rozpočtu. Díky stálému navyšování prémií na grandslamech si už teď vydělal víc peněz než při zmíněném Australian Open 2011, kdy to v Melbourne dotáhl senzačně až do 3. kola.

„Jsem z těch peněz úplně nadšený, protože když jsem naposledy hrál hlavní turnaj, tak mám pocit, že byly ty peníze poloviční, jsem opravdu nadšený,“ přiznává Jan Hernych, a pokud dnes zaskočí dalšího favorita, Španěla Bautistu Aguta, mohou to být pro něj ještě příjemnější počty.

Jaroslav Plašil, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme