Petra Kvitová a Novak Djoković zářili na wimbledonském plese šampionů

Novak Djoković a Petra Kvitová ovládli tenisový Wimbledon. Prvně jmenovaný Srb vyhrál mužskou dvouhru, Češka zase ženský singl. Oba se na závěr svého úspěšného pobytu v Londýně sešli na slavnostním bále šampionů, tak jako v roce 2011.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se účastnila wimbledonského plesu vítězů. Na snímku se raduje z druhého vítězství turnaje

Petra Kvitová se účastnila wimbledonského plesu vítězů. Na snímku se raduje z druhého vítězství turnaje | Zdroj: Reuters

„Dlouhý, pozdní čas – takže ne úplně dobré pro mě, protože se zase nevyspím,“ říká s úsměvem Petra Kvitová.

„Ale bylo to krásné. Je to tradice, která prostě patří k Wimbledonu. A Wimbledon je sám o sobě tradicí. A myslím, že je to krásné. Má to jako jediný turnaj a je to super,“ dodává.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Petrou Kvitovou nejen o plese pro vítěze mluvil Jaroslav Plašil

Na první pohled je všechno tak jako před třemi lety. Novak Djoković se mezi zářivými světly a slavnostně vyparáděnými šampiony prochází jako světová jednička, česká tenistka jako hráčka, která se předním příčkám přibližuje.

Přesto, je toho dost nového v kariéře obou tenistů, kteří se teď v Ell Engalnd Clubu zaradovali ze svého druhého wimbledonského titulu.

Nelehká cesta k triumfu

Novak Djoković ovládl grandslam i pod koučem Borisem Beckerem, což se předtím dvakrát nepovedlo, v roli muže, který se připravuje na svou roli otce.

Novak Djokovič vyhrál podruhé v kariéře Wimbledon | Foto: ČTK/AP

Petra Kvitová zase vyspěla jako hráčka. A ke svému čerstvému titulu došla po mnohem trnitější cestě než k tomu předchozímu v roce 2011.

„Byla spousta nahoru a dolů po ročníku 2011, kdy jsem strašně vyletěla a potom to pro mě hrozně bylo těžké se s tím nějak vyrovnat,“ svěřuje se Petra Kvitová.

„Nehrála jsem chvílemi moc dobře. Měla jsem různé problémy nejenom na kurtu, ale i mimo kurt. A myslím, že by to ze mě mohlo trošku spadnout a mohlo by to být zase lepší.“

„A všechno takovéto to velké, co jsem zažívala v roce 2011, už tak velké momentálně nebude. Už přeci jen jsem na to trochu navyklá. Doufám, že jsem se z toho poučila a že to bude lepší,“ věří Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme