Na Vysočině jsou ještě desítky volných míst pro letní brigádníky

Aktivní brigádníci z Vysočiny si práci na léto ještě stále najdou. Firmy své poptávky zveřejňují většinou na internetu, na stránkách, které se nabídkou práce zabývají. Společnosti v kraji takto hledají uklízečky, doručovatele novin, prodavače zmrzliny a také dělníky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdravá domací zmrzlina

Zdravá domací zmrzlina | Foto: Lenka Rojíková

Podle zkušeností personalistů si studenti a nezaměstnaní většinu míst zamlouvají do konce května, i přesto se i v červnu ještě dá brigáda sehnat.

Například v Jihlavě, v Havlíčkově Brodě i v Pelhřimově se shánějí po uklízečkách, v jednom z řeznictví v Havlíčkově Brodě pak po prodavačce.

Na internetu každodenně naskakují nové inzeráty, teď jsou tam třeba pomocné zahradnické práce, v krajském městě potřebují prodejce bižuterie a módních doplňků.

Dobré je také sledovat výlohy obchodů, občas na nich visí nabídka třeba na točení zmrzliny nebo doplňování zboží do regálů. Minout zájemci neměli ani nabídku úřadů práce, třeba na havlíčkobrodském nabízejí brigádu doručování novin pro Českou poštu.

Z brigády může být stálá práce

Některé firmy nárazově přijímají velké množství pracovníků. Humpolecká firma Lion Products aktuálně přijímá 270 žen - baliček čokolád a sušenek.

Slečna Katka si tam díky brigádě nakonec našla stálou práci. „Pro mě je to práce v oboru, já mám vystudované potravinářství, takže jsem byla ráda, že jsem takto práci sehnala. Je to kontrola kvality bonbónů a sušenek, i obalů. Celková kvalita výrobků,“ popisuje.

Hodně brigádníků, sto padesát, potřebovali také ve westernovém městečku Šiklův mlýn, teď už mají ale téměř plno. Ne každý brigádník se pak ovšem v praxi osvědčí, takže místo se může uvolnit i později.

Ve Velkém Meziříčí shánějí prodavače zmrzliny a pro manuálně zručné dělníky mají pár míst ve firmě Jopp Automotive.

Olga Štrejbarová, Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme