V Kolinci na Klatovsku zmodernizovali sportovní areál, bude fungovat celoročně

Nově zrekonstruovaný sportovní areál začal fungovat v Kolinci na Klatovsku. Jeho obnova přišla na více než 17 a půl milionů korun. Většinu pokryla evropská dotace z ROPu Jihozápad, zbytek dal městys ze svého rozpočtu. A obyvatelé Kolince teď mohou sportoviště využívat celoročně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sportovní areál v Chebu po rekonstrukci

Sportovní areál v Chebu po rekonstrukci | Foto: Tomáš Ivanič

„Nestavěli jsme na zelené louce,“ říká starosta městyse Pavel Princ zvolený za nezávislé. A připomíná, že koupání v Kolinci má dlouholetou tradici.

„Původní koupaliště z první republiky bylo kopané, v 70. letech se naši otcové rozhodli, že nám postaví nové. Vzniklo koupaliště se třemi bazény, jeden bazén měřil padesát metrů, což byla v okolí rarita. Za 40 let vzalo za své a bylo nutné s ním něco dělat, nebo ho zavřít,“ vypráví Princ.

Přehrát

00:00 / 00:00

Modernizovaný sportovní areál v Kolinci navštívila Martina Klímová

Městys byl úspěšný se svojí žádostí o evropské peníze a nejen, že rozšířil sportovní areál, ale především zmodernizoval a zrekonstruoval koupaliště.

Největší je 40 metrový bazén pro plavce, vedle je bazén pro neplavce a na něj navazuje dětské brouzdaliště. Celý areál je doplněný chrličem a hříbkem.

„To nejdražší, co naše koupaliště nejvíc potřebovalo, je ale podzemí. Voda je mechanicky čištěna pískovými filtry, takže se návštěvníci nemusí bát, že se ponoří do chlorované vody, ale do filtrované šumavské vody,“ podotýká starosta Kolince.

Návštěvníci si mohou zahrát také fotbal, či tenis

Oplocený sportovní areál ale nabízí i další možnosti vyžití. „Areál je doplněný lezeckou boulderingovou stěnou, zázemím, moderními toaletami, bezbariérovým přístupem, plošinkou pro invalidy, sprchami a hřištěm na pétanque. Dokoupilo se vybavení na florbal a na streetball,“ vyjmenovává další možné využití areálu Princ.

Návštěvníci mohou využívat hřiště s umělým povrchem, fotbalové hřiště a tenisové kurty. Vedení městyse myslelo v projektu i na zimní sporty.

„V zimě parkoviště napouštíme a děláme z něj přírodní kluziště. Součástí projektu bylo doplnění o branky, lavičky nebo přezouvací gumový pás. Také počítáme s tím, že zakoupíme zařízení na vytváření běžeckých stop v okolí Kolince. Areál bude sloužit celoročně,“ uzavřel starosta městysu.

Martina Klímová, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme