Jeden gól bude Německu stačit k vítězství, předpovídá Antonín Panenka

Podle expertů a sázkových kanceláří jsou favority na vítězství na fotbalovém mistrovství světa fotbalisté Německa. Kurzy na druhé účastníky souboje o zlato Argentince jsou o něco vyšší. Triumf Evropanů předpovídá i mistr Evropy z roku 1976 Antonín Panenka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Panenka, mistro Evropy a prezident pražských Bohemians

Antonín Panenka, mistro Evropy a prezident pražských Bohemians | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

„Německo je favoritem, ale myslím si, že si to i zaslouží. Němci předvádí velmi dobré výkony, dali nejvíc branek,“ připomíná Antonín Panenka.

„Argentina, přesto, že podle mého názoru nehraje moc hezký fotbal, má velmi propracovanou defenzivu a strašně těžko se jí dává gól. Myslím si, že to bude souboj německé ofenzivy proti argentinské obraně,“ předpovídá mistr Evropy z roku 1976.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Antonínem Panenkou mluvil reportér ČRo Petr Kadeřábek

Autor rozhodující penalty z ME v Bělehradě tuší i výsledek. „Moc gólů padat nebude, jde o hodně. Pokud Německo vstřelí jeden gól, myslím, že mu to bude stačit k vítězství. Protiútoky Argentiny budou nebezpečné, ale věřím, že Němci gól vstřelí a tím vyhrají mistrovství,“ říká internacionál a prezident pražských Bohemians.

Rozhodnout by mohl výkon Lionela Messiho. „Sám nic neudělá. Je potřeba, aby mu pomohli další hráči z ofenzivní řady. Myslím, že ho strašně málo využívají. Je to tak kvalitní hráč, že by mužstvo mělo pracovat na něj, ale každý hráč hraje na svém písečku,“ všiml si bývalý reprezentační záložník.

Výhodou Německa je týmová hra. „Mají v tom výhodu. Müller je výborný v zakončení, Özil umí připravit šanci, Klose ji umí proměnit. Kolektivní pojetí Německa je silnější, než to individuální u Argentiny,“ uzavírá Antonín Panenka.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme