Policejní inspekce chce obžalovat 5 lidí za pašování steroidů do věznice Mírov

Celkem pět lidí mělo pašovat steroidy do věznice Mírov. Návrh na jejich obžalobu podala Generální inspekce bezpečnostních sborů. Případ teď řeší olomoucká pobočka státního zastupitelství v Ostravě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vězeňská cela (ilustrační foto)

Vězeňská cela (ilustrační foto) | Foto: Vězeňská služba ČR

„Jedna osoba je příslušník věznice Mírov – dozorce. Pak jsou tam dva odsouzení vykonávající trest na Mírově a dvě osoby mimo věznici,“ řekl Českému rozhlasu státní zástupce Lev Novák.

„Nejzávažnější trest hrozí dozorci. Za zvlášť závažný zločin přijetí úplatku je trestní sazba 3 až 10 let.“

Jak také Novák řekl, obžaloba by měla být hotová během dvou týdnů.

Věznice Mírov patří k nejtěžším nápravným zařízením v zemi. Nyní si tam odpykává své tresty na 350 lidí; drtivá většina z nich je umístěna ve zvýšené ostraze. V mírovské věznici si odpykávají své tresty i doživotně odsouzení.
Pramen. ČTK

„V horizontu 14 dnů by měla padnout obžaloba u Okresního soudu v Šumperku. Jedná se tam o zneužití pravomoci úřední osoby – u toho dozorce.“

„A potom je tam přijímání úplatku, podplácení a přečin výroby, nakládání s látkami s hormonálním účinkem,“ poznamenal dále státní zástupce Lev Novák.


Zvětšit mapu

Jakub Šídlo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme