Východočeská policie eviduje v posledních dnech několik případů okradených seniorů

Hned několik případů okradených důchodců zaznamenala v minulém týdnu policie na východě Čech. Jedním z nich je i senior z Hradce Králové. O podobných případech slyšel mockrát a pokaždé se divil, jak mohli lidé na obehrané triky naletět. Jenže nakonec se obětí pěkně oblečeného zloděje stal sám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Důchodci (ilustrační foto)

Důchodci (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Panu Milanovi je 82 let a chodí o holi. „Seděl jsem na zastávce MHD. Najednou tam zastavilo auto, řidič se ke mně obrátil, jestli nevím cestu na hlavní nádraží. Takový sympaťák, opravdu,“ vypráví.

Jinak krajně nedůvěřivý senior se tentokrát nechal kousek svézt, protože jel stejným směrem. Jenže muž mu při zastávkách na semaforech začal nabízet ke koupi parfém a pak hodinky.

„Povídám, že nechci, dal jsem mu to zpátky. Kabelka ovšem zůstala otevřená a na další zastávce mi tam tu černou krabičku s parfémem strčil. Jenže bůhvíjak zručně, to jsem naprosto nepostřehl, vytáhl moji peněženku,“ popisuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

S okradeným seniorem z Hradce Králové mluvil reportér Jiří Fremuth

Ale toho si pan Milan všimnul až v obchodě při placení. Před tím se s mužem rozloučil a přátelsky mu i zamával. V ukradené peněžence bylo 1000 korun a osobní doklady. Okradení svého muže se diví i manželka pana Milana.

„Poslouchá takové případy v televizi, ještě se tomu vždycky diví, jak na to lidé mohou naletět, jsou to všechno podvodníci, kteří umějí krásně mluvit. A sám na takovouhle hloupost naletí. To mě strašně překvapilo, protože je celý život strašně opatrný,“ říká.

Podobných případů od minulého týdne vyšetřují kriminalisté v Královéhradeckém kraji hned několik.

„Například ve středu jsme přijali hned tři oznámení, a to na Náchodsku, Jičínsku a Trutnovsku, kdy podvodníci pod podobnou záminkou se vloudili do obydlí, kde seniory okradli,“ potvrzuje za policejní ředitelství Jan Čížkovský.

„Záminkou bylo, že nesou přeplatek za elektřinu. Neměli na rozměnění, senior odhalil svoji skrýš a oni už pak jen kradli,“ dodává.

Prostě triků, jak krást ovládají zloději řadu. Společné ale mají to, že vypadají solidně, pěkné mluví a jsou přesvědčiví.

Jiří Fremuth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme