Petra Kvitová hledá kondičního trenéra. Musí mi rozumět, říká

Tenistkám stále vládne Američanka Serena Williamsová, ale právě skončený Wimbledon jinak pořádně zamíchal pořadím ve světovém žebříčku. Polepšila si také nejlepší česká hráčka Petra Kvitová, která v Londýně restartovala svou dráhu šampionky. Teď ji čeká krátký odpočinek, ale pak opět tvrdá práce a hledání nového kondičního trenéra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petře Kvitové na Wimbledonu pomohla i dobrá fyzická kondice, teď ale bude hledat nového kondičního trenéra

Petře Kvitové na Wimbledonu pomohla i dobrá fyzická kondice, teď ale bude hledat nového kondičního trenéra | Zdroj: Reuters

Hned po zisku titulu si prý Petra Kvitová zaběhat nešla, ale jinak ji úspěch pořádně motivuje k další tvrdé práci. Už jednou byla druhá ve světovém žebříčku, celkem blízko od pozice jedna, tak proč nechtít být nejlepší. Minimálně v přístupu k tréninku.

„Bez toho to v dnešním tenise nejde. Člověk musí být profík a musí pořád makat na sto procent,“ uvědomuje si Petra Kvitová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na problém Petry Kvitové se zaměřil reportér ČRo Jaroslav Plašil

Jejího přístupu si všímá také manažer. „Jsem přesvědčený, že má naprosto jasnou představu, čeho chce dosáhnout,“ myslí si Miroslav Černošek, strůjce prostějovského tenisového centra, které nabízí zázemí předním českým tenistům i velkým talentům.

Přesto jeden problém teď Petra Kvitová řeší, a ještě zřejmě nějakou dobu to tak zůstane. Po rozpadu vztahu s Radkem Štěpánkem ztratila kondičního kouče Marka Všetíčka, který je s daviscupovým reprezentantem smluvně svázaný a který měl na wimbledonském triumfu české tenistky ohromnou zásluhu.

„Bude důležité najít správného člověka, který tomu bude rozumět a bude mě chápat. Když se na mě naloží moc, tak to sice zvládnu, ale za pár dní se zraním a potom nemůžu hrát,“ vysvětluje Petra Kvitová.

České tenistky po skvělém Wimbledonu poskočily v žebříčku, Kvitová je čtvrtá

Číst článek

„Počet ochotných zdaleka převyšuje množství těch schopných,“ naznačuje herní trenér David Kotyza, že zájemců spojit své jméno s wimbledonskou šampionkou by bylo hodně, ale že zdaleka ne každý může tělu české tenistky v minulosti celkem náchylnému ke zranění porozumět.

Hledání nového kondičního kouče může nějakou dobu trvat. „V tomhle období je hodně těžké najít kondičáka, protože je všichni mají. Po sezoně k tomu bude větší prostor,“ plánuje tenistka.

Teď je sezona wimbledonské vítězky těsně za polovinou, z těch největších akcí zbývá grandslamové US Open, možná Turnaj mistryň v Singapuru a pak domácí fedcupové finále, při kterém bude chtít Petra Kvitová přispět k titulu stejně vydatně, jako už se ji to v minulých letech dvakrát povedlo.

Petra Kvitová podruhé vyhrála Wimbledon | Foto: Reuters

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme